Николай Банев, който преди няколко седмици заяви официално, че отказва да финансира Берое, заяви за Гонг, че е време феновете да си потърсят нов спонсор.

„Никога повече не ме назовавайте футболен човек, тъй като никога не съм бил президент на Берое. Бях председател на Надзорния съвет на едно дружество, което единствено и само осигуряваше финансирането на този клуб”, категоричен бе бизнесменът.

„Всичко това, което се случи в Стара Загора е единствено и само вследствие от над 8-хиляди годишното търпение на гражданите на града (бел.авт. Банев намеква за дългогодишната история на града), щом 50 млади невръстни момчета могат да взривят един професионален клуб, толкова по-зле за този град”, каза още Банев.

„Намерете си спонсори. Ето го този Боян (бел. авт. Банев има предвид старозагорския предприемач Боян Станков, който бе готов да плати средствата за провеждането на срещата Берое - Марек). Да сте живи и здрави, пожелавам ви всичко най-хубаво”, завърши бизнесменът.

Николай Банев затвори телефона с явното нежелание да говори повече с журналистите и за съжаление не успяхме да го попитаме най-важното – дали в момента преговаря с някого за продажбата на ПФК Берое.

Футболистите на клуба не знаят какво ще се случи с тях и дали трябва да се явят на стадиона за тренировка днес, след като треньорът Радослав Здравков напусна, а клубът е без действащо ръководство.

„Положението е тежко, но трябва час по-скоро да се намери изход от ситуацията и да продължим да се готвим за гостуването на Ботев. Ние футболистите сме най-ощетени, защото нямаме вина за това което се случва”, каза полузащитникът Слави Жеков.

„Заплатите ни се бавят вече втори месец, а десетина момчета от отбора, които не са от града може да останат на улицата, след като наемите за квартирите не са плащани”, допълни Жеков.