Срещата от петия кръг на А група между съставите на Берое и Марек ще се играе, стана ясно преди минути.

Вчера президентът на старозагорския клуб Николай Банев за пореден път каза , че спира издръжката на отбора, и че срещата няма да се играе. Банев дори пусна официална декларация, в която оповести, че се отказва от отбора. Досегашният собственик на Берое забрани някой друг да плати разходите по организирането на мача.

Днес за пореден път развоят на събитията се промени. След като се разбра, че старозагорския предприемач Боян Станков иска плати парите, необходими да се състои двубоят Берое – Марек, тази сутрин Банев се е обадил на Станков и е дал съгласието си сумата от около 4000 лева да бъде приведена на необходимите места.

„Обичам Берое и затова правя този жест,” каза Боян Станков за Гонг.

До този момент обаче няма промяна в позицията на Николай Банев и той все още е решен да спре издръжката на „зеления” клуб. Все пак Банев се е обадил на старши треньора на Берое Радослав Здравков и е потвърдил, че отборът ще излезе на стадиона под Аязмото за срещата с тима от Дупница. Футболистите на Берое ще тренират днес от 17 часа, а предвиденият за старозагорските бани лагер отпада.

Здравков няма проблеми с контузени или наказани играчи. В групата за мача няма да попадне единствено 18-годишният полузащитник Николай Чипев, който е получил травма на глезена по време на тренировка.

Билетите за мача Берое – Марек ще струват съответно 2 и 3 лева.