Днес бе учреден организационен комитет по случай 60-годишнината на ЦСКА на 5 май 2008 година. Събитието бе ръководено от президента на отбора Александър Томов и от клубната легенда Димитър Пенев.

По повод учредяването на комитета Александър Томов заяви: „ЦСКА е една институция. Искаме честването на 60-годишнината да мине под патронажа на президента Георги Първанов. Това е по желание лично на г-н Митал, тъй като ЦСКА е българска институция. Ще бъдат поканени всички живи президенти на ЦСКА.”

Хората поканени в организационния комитет са: Веселин Близнаков, Стефан Божков, Манол Велев, Димитър Гевренов, Борис Георгиев, Борис Гаганелов, Евгени Горанов, Петър Жеков, Емил Данчев, Георги Илиев – Майкъла, , Валентин Илиев, Стойчо Младенов, Валентин Михов, Аспарух Никодимов, Весела Лечева, Нели Рангелова, Радосвет Радев, Христо Стоичков, Йорданка Христова, Начо Чакмаков, кметовете на 12 различни общини, както и много други хора, които през годините по един или друг начин са били свързани с ЦСКА.

Томов бе изключително щастлив и обърна внимание на факта, че никой от поканените в организационния комитет не е отказал участие.

По случай тържествата се предвиждат голям концерт и спортни прояви в навечерието на 05.05.2008 година. За концерта ще бъде направена специална песен от Йорданка Христова. Ще бъде направен специален филм на DVD носител, за да може всеки привърженик на ЦСКА да се докосне до славната история на клуба. През есента ЦСКА ще сключи договор с някоя телевизия за специално клубно предаване или цял канал.

В началото на следваща година ще бъде открита Алея на славата на стадион Българска армия с бюстовете на най-изявените футболисти на ЦСКА и ще се издаде пощенска марка „60 години ЦСКА”.