Старши треньорът на Левски Ники Митов заяви, че няма напрежение в тима му и добави, че е доволен от победата с 3:1 на отбора му над Локо Сф в първия полуфинал за Купата на България.

"Другият мач ще бъде по-интересен, доволен съм от резултата. Това е турнирен мач направихме грешки, които трябва да чистим“, започна Митов.

"През първата част бяхме сковани. Това и казах на играчите, че трябва да се отпуснат и да играят повече с топката. Няма напрежение. Почиваме и се възстановяваме за Литекс. Този мач го забравям и ще мисля за него след мача с Литекс. Левски трябва да играе на двата фронта. Левски има най-доброто възстановяването“, продължи специалистът.

"Предстои второто полувреме на мача срещу Локомотив Сф. Днес мина само първото полувреме“, допълни Митов.

"Това е турнирен мач, така че третият гол не ни е донесъл спокойствие. Радвам се, че публиката ни подкрепяше и видях усмивки по лицата на хората след мача“, заяви още треньор.

Митов отказа да коментира дали работи по методиката на Илиан Илиев.

"Поставям отлична оценка на Вутов - иска, търси топката, замахва, допуска грешки, но това е нормално“, заяви Митов.

За гостуванията в Ловеч и за липсата на победи в последно време Митов каза: „Имам идеи, които ще ги видим по време на мача“.

"Ясно е, че трябва да стигнем до трофей, трябва да побеждаваш и да вървиш напред. Няма такова нещо първо да гледаме играта, първо побеждаваш и чистим грешките“, каза своето виждане за играта специалистът.

На въпрос как е възможно футболист, който се състезава във втора холандска дивизия като Гари Родригес да бъде с класи над родните състезатели, Митов отсече: "Родригес е футболист от първа холандска дивизия, просто е преотстъпен. Нашите играчи, Вутов на 16 години - слаб ли е? Това трябва да е целта на всички играчи“.

"Легенда на Левски е Гунди, Радостта на народа е Гибона, всички останали са състезатели на Левски. Грешно сте ме разбрали“, завърши Митов, внасяйки уточнение за предишно свое изказване.