Футболистите на Левски ги чакат два подготвителни лагера в Правец и за да прекарват приятно свободното си време ще могат да прочетат нашумелите сред „сините” привърженици книги „Ние бяхме (в) Сектор Б” и „Синята лавина”, научи Gong.bg.

За целта авторите на книгите Милен Панайотов и Владимир Стоев обмислят да открият щанд в Правец, на който ще се продават двете книги, когато Левски играе контроли. Така освен футболистите и хората от ръководството книги ще си купуват и привържениците дошли да гледат контролите.

Старши треньорът Пепе Мурсия Гонсалес не знае български, както и испанският му помощник, но пък Елин Топузаков е известен с страстта си да чете. Това той правеше още докато бе футболист.

Според Владимир Стоев книгите могат да бъдат закупени в пицария „Джовани” в Младост 1А, където фенове гледат мачовете от световното първенство, а и чрез самите автори, които са популярни в средите на футболните привърженици.

„В двете книги сме се спрели на определени моменти от живота на големи групи хора, заяви Владимир Стоев. След успеха на първата книга сме сигурни,че и втората ще се хареса на тези, които я прочетат. Радва ни факта,че книгите не се четат само от привърженици на Левски, а и на други отбори. Ще е хубаво и голяма част от футболистите на Левски да прочетат двете книги и да разберат същността на синята идея.”.