Отборът на Левски замина за първия си подготвителен лагер без Владимир Гаджев, Павел Чмовш и Цветан Генков. Първият все още си търси отбор в чужбина, а нападателят може би ще се раздели със „сините“ в близко бъдеще. Ситуацията с Чмовш също е любопитна, защото на този етап той не е намерил общ език с клубното ръководство, което явно не желае да разчита на чеха.

Тимът на Пепе Мурсия ще тренира две седмици в Правец, а на 21-ви трябва да изиграе контролен мач, който все още не е обявен официално.

Левски има три сигурни съперника по време на своята подготовка, която ще се проведе на родна територия. Става въпрос за Монтана, Локомотив София и Берое Стара Загора.

Интересно е да се отбележи, че голяма част от тренировките на Левски в Правец ще бъдат закрити. Медии и фенове биха могли да гледат работата на Мурсия и футболистите му два пъти през седмицата - в понеделник и четвъртък.

С отбора пътуват доста юноши, които тренират с Левски от началото на подготовката. Най-младите са Галин Ташев и Божидар Краев, които са родени през 1997 година.

Очаква се в близко бъдеще Левски да стартира и с входящите трансфери, тъй като испанският треньор има нужда от качествени и опитни футболисти.