Ботев Пловдив и Локомотив София завършиха наравно 2:2 в най-интересния мач от четвъртия кръг на А група. Срещата бе много емоционална и костваше доста нерви от двете страни. По-недоволни от резултата обаче останаха домакините, които протестираха бурно за първото попадение на Локомотив, при което според тях, топката не премина гол линията. Съдията Христо Ристосков бе категоричен и призна гола.

Ботев бе по-креативният отбор в двубоя и създаде повече положения от съперника си. В редиците на Локомотив имаше доста смени от мача срещу Оцелул, но резервните футболисти не показаха достатъчно качества, а в тима се чувстваше умора. Спечелената само една точка от „железничарите” почти сигурно ще ги извади от челната тройка след този кръг.

Резултатът бе открит още в седмата минута, когато превръщащият се в дежурен голмайстор за Ботев Георги Христов се разписа във вратата на Галев. Именно стражът на Локомотив бе в основата на не толкова силното представяне на софийския тим. Галев не реагира добре на един силен шут на Саидходжа, и Христов от два метра нямаше проблем да засече рикоширалата топка във вратата.

Двата отбора редуваха силни и слаби минути, като Кръстев имаше шанс да удвои за Ботев, а Георги Марков направи два рейда за Локомотив.

В самия край на първото полувреме дойде и най-спорния момент в срещата. Зоран Балдовалиев засече центриране на Атанасов отляво и от малко разстояние опита да промуши топката през ръцете на Арсов, кълбото се удари в гредата, мина до тялото на вратаря и излезе. Решението на Ристосков бе – гол за Локомотив, което предизвиква спорове на терена, като футболистите на Ботев бяха убедени, че топката не е преминала гол линията. Въпреки протестите, двата състава се оттеглиха на почивка при 1:1.

През второто полувреме Ботев бе по-дейният отбор на терена и Георги Аврамов имаше две добри възможности да изведе своя тим напред. Напълно логично „канарчетата” поведоха в 66-та минута. Кръстев стреля от пряк свободен удар от ъгъла на наказателното поле, а Величков засече топката с глава и я прати във вратата за 2:1.

Неприятна травма получи един от най-опитните играчи на Стефан Грозданов – Христо Коилов, който бе изнесен на носилка и заменен в 59-та минута от Кристиян Добрев. Именно Добрев отправи един от най-опасните изстрели към Лилчо Арсов през втората част, когато в 72-та минута шутира по диагонала, но стражът отрази. Капитанът на Локомотив изработи и втория гол, паднал две минути по-късно.

Добрев пусна хитро в наказателното поле към Марчо Дафчев и го изведе зад гърба на защитата в жълто, и за полузащитника не оставаше друго, освен за прати топката в мрежата. Домакините отново имаха претенции към рефера, като искаха да бъде отсъдена засада, но такава не съществуваше.

След появата и на Владимир Джилас в състава на Локомотив, гостите се оживиха, но трудно стигаха до чисти положения.

В последните пет минути Ботев пробва домакински натиск, но опитите на Кръстев, Чепилов и Саидходжа не доведоха до победно попадение.

Така след четвъртия кръг Локомотив Сф е на трето място, преди срещите на ЦСКА и Литекс, а Ботев Пд заема седма позиция.

Снимки: plovdiv24.com