Черно море и ЦСКА завършиха 0:0 на „Тича” в мач от 10-ия кръг на А група. Двата отбора изиграха слаб двубой като футболни качества, като преобладаваха множество единоборства и нерви на стадиона във Варна.

Това е втори мач поред без победа за „червените”, след като в миналия кръг те загубиха от Славия. „Моряците” не се дадоха на своя съперник, въпреки че само преди три дни играха и победиха Калиакра.

Милен Радуканов остави на резервната скамейка Спас Делев за началото на двубоя, като излезе в нападение с Грегъри Нелсън, Янис Зику, Мишел Платини и Жуниор Мораес. Стефан Генов пък заложи на съшия състав, който победи категорично каварненци във вторник.

Двата отбора не успяха да създадат кой знае колко чисти положения пред двете врати, но все пак през първата част удариха по една греда.

Първо в 33-та минута, след добра атака за домакините, Дончо Атанасов подаде към Георги Илиев, който стреля, но ударът му срещна десния страничен стълб на Райс Мболи.

И гостите удариха греда, в 39-та минута, когато Мишел Платини с хубав диагонален удар удари десния страничен стълб на Илко Пиргов.

Принудителна смяна извърши Стефан Генов на почивката, когато замени Ермес Паломино. Той получи неприятно разтежнеие в 30-та минута, но все пак изкара полувремето докрай. На негово място през втората част влезе Илиян Капитанов.

След почивката нервите и единоборствата взеха връх на Тича, а кулминацията дойде в самия край на двубоя. В 86-та минута Сашо Александров влезе брутално в краката на Грегъри Нелсън. Играчът на ЦСКА не можа да доиграе срещата и бе заменен от Александър Якимов. Бранителят на Черно море пък получи директен червен картон от главния рефер Ахмед Ахмед.

Неприятният фаул предизвика кратък скандал и разправии между играчите на двата отбора, като най-деен в сблъсъците бе Райс Мболи. На него обаче му бе спестен червен картон и бе декориран само в жълто.

След равенството ЦСКА продължава да е на 2-ро място с актив от 25 точки, колкото има и лидерът Лудогорец, който е с мач по-малко. Черно море пък е на 7-ма позиция със 17 точки.