Немският бранител Том Бертрам е отказал на ЦСКА, разкриха източници на Гонг. Футболистът, който бе анонсиран като ново попълнение от Павел Дочев, не е останал впечатлен от условията, които му предлагат „червените”.

В момента Бертрам е собственост на Падерборн, но треньорското ръководство на клуба няма да разчита на него. Самият футболист обаче иска да изпълни договора си, който е до лятото на 2011 година, тъй като получава доста добро месечно възнаграждение, което е двойно на това предложено му от ръководството на ЦСКА.

Бертрам е получил контузия на 16 март 2009 година и след като се възстановява една година е завършил сезона във формацията до 23 години на Падерборн.

На този етап трансферът на играча в ЦСКА изглежда трудно осъществим въпреки опитите на Павел Дочев да го доведе в София. Шефовете на „червените” са твърдо решени да спазват тавана на заплати, който бе въведен преди известно време. По този начин ще се потуши евентуално напрежение в съблекалнята при по-високи възнаграждения на новите футболисти.