Спортният министър Свилен Нейков заяви при подписването на договора за отдаване на концесия на базите на футболен клуб ЦСКА, че държавата е направила всичко необходимо, за да бъде доволен клуба и отсега нататък остава само червените да спазят инвестиционните си задължения, залегна в договора.

„Радостна новина, най-вече за ПФК ЦСКА, за отдаване на базите за 20 години. Оттук нататък всичко е в ръцете на ЦСКА. Направихме всичко, за да бъдат и двете страни доволни. Има подкрепа от страна на държавата, на правителството, на премиера Бойко Борисов“, каза Нейков.

„Остава отсега нататък ЦСКА само да спази инвестиционните си условия, за да могат спортистите да се готвят при най-добрите условия. Футболът е най-популярният спорт, тренират много деца и трябва да направим всичко възможно за развитетието на талантите, а не да идват играчи от чужбина.“

„Пожелавам им оттук нататък всичко най-хубаво. Отсега нататък всички инвестиции ще се правят от ЦСКА и ще бъдат съобразени с министерството. Наемателите трябва да се съобразяват със законите в Република България“, заяви още Свилен Нейков, след като държавата даде на червените базите за ползване.

„Ще се осъществява контрол и ако не се спазват условията, договорът може да бъде прекратен, но се надяваме, че това няма да се случи. Нека първо мине една година и да видим какво се прави по базите“, уточни министърът.

При спазване на поетите ангажименти, ЦСКА може да получи базите за допълнителни още 10 години и така общият период на концесията на стадион Българска армия и тренировъчната база в Панчарево да стане общо 30 години.