Старши треньорът на Локомотив Пд Неделчо Матушев заяви, че в мачовете до края на полусезона ще си проличи дали отборът е готов да изпълни целта си – класиране за евротурнирите. „Смърфовете” приключват есента с двубои срещу ЦСКА и Черноморец за първенство, и гостуване на Локо Сф за Купата.

„Очаква ни още един тежък мач срещу един от най-добрите отбори у нас – ЦСКА. В края годината играем все с отбори от челото на класирането. Програмата ни е тежка, но резултатите от тези срещи ще покажат дали сме готови за Европа. Имаме проблеми заради контузиите на Габор Ерош и Валери Георгиев, които са сред най-силно представящите се наши играчи. Надявам се, че всеки, който влезе в игра срещу ЦСКА, ще се представи по най-добрия начин”, коментира Матушев.

„Желанието ни е да се представим по най-добрия начин и да покажем, че играем добър футбол. Във всяка среща се стремим към победата и искаме да показваме аргументи, с които да се противопоставяме на най-добрите отбори в първенството”, каза още специалистът.

Матушев сподели още, че в Локо Пд вече се работи по зимната селекция, като очаквано не пожела да спомене имена.

„Мислим и работим върху селекцията, но повече яснота очаквайте след края на мачовете. Засега аз съм треньор на Локо Пд. Аз правя селекцията, като разбира се, я обсъждам с нашия собственик и спортно-техническия щаб”, каза още наставникът на „черно-белите”.