Най-опитният състезател в състава на Литекс – Небойша Йеленкович, който страдаше от разтежение дни преди дербито с Левски, попадна в групата на шампионите за утрешния двубой със „сините”. Сърбинът с българския паспорт бе през седмицата при лечителката Мариана в родината си и е готов за мача, който е утре от 21 часа на стадиона в Ловеч и ще бъде ръководен от Станислав Тодоров.

Старши треньорът на "оранжевите" Любослав Пенев определи групата за двубоя, като сред 18-те не е румънецът Флорин Брату, който ще почива.

Опитният Михаил Венков и младоците Илия Миланов и Евгени Александров също отпаднаха. Миланов и Александров ще играят за юношите до 19 години в двубоя срещу Добруджа утре. Младежкият национал Страхил Попов е контузен.

Ръководството на Литекс пуска билети на цена три лева за феновете на "оранжевите".

Специално заради "синята" агитка в Ловеч изрязаха седалките на целия сектор "Г" от северната страна на стадиона, въпреки че той бе построен само преди три месеца. От полицията пък предвиждат засилени мерки за охрана, като над 100 полицаи ще се грижат за реда около дербито.