Старши треньорът на Литекс Любослав Пенев заяви, че неговият отбор е готов за дербито с Левски, което ще се играе в понеделник на Градския стадион в Ловеч. Пенев заяви, че иска от своите футболисти да играят без напрежение, и да изпълнят задачите си.

Ето какво сподели наставникът на „оранжевите” на пресконференцията преди двубоя:

Готови сме за мача. Нормално е когато играеш в цикъл сряда – неделя или понеделник – четвъртък, в нашия случай, Левски да е по-натоварен. В моя отбор обаче не трябва да има никакво отпускане. Без значение срещу кой отбор играем. Играем за трите точки и не трябва да има никакво подценяване. Без значение от временното класиране на противника.

В понеделник играем срещу Левски, да. Но не искам да обръщам внимание само на този мач. Но рецептата е ясна – много труд през седмицата и след това, това което се тренира през седмицата, трябва да се покаже и по време на мача. Тичане, много борба, най-вече – мислене и визуален контакт със своите съотборници.

Това, че ще играем срещу по-силен тим, от този през миналата седмица, например, не би трябвало да оказва по-голямо напрежение върху играчите ми. Трябва да сме спокойни, трябва да сме с краката на земята. Да бъдем максимално концентрирани. Но не да има пренавиване, защото това е различно.

Утрешният разбор ще го започна с това, че побеждавайки Левски, ние няма да спечелим 8 или повече точки. Ние ще вземем три. Играчите ми трябва да бъдат спокойни, нека напрежението падне върху мен. А те да изпълнят задачите си.

Чета пресата, виждам кой какво е казал, но се ограничавам до толкова. Не отговарям.