Нападателят на ЦСКА Нджонго Присо е задържан за 24 часа с полицейска заповед, съобщи за Гонг директорът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов.

Причина за ареста е инцидентът, в който се замеси камерунецът по време на двубоя от 20-ия кръг на А група Локомотив Пловдив – ЦСКА (0:3).

Срещу 23-годишния Присо е образувано бързо производство и вероятно ще му бъдат повдигнати обвинения за хулиганство.

Нджонго Присо е нападнал полицай, който се е опитал да го защити от фенове, които са хвърляли бутилки и предмети по него.

Нджонго Присо остава в ареста

източник: снимки: БГНЕС и Gong.bg

Играчът на ЦСКА получи червен картон в 64-ата минута на мача след спречкване с Даксон Да Силва от Локомотив Пловдив. На излизане от терена Присо бе провокиран от публиката на домакините и отвърна с неприличен жест.

В тунела Нджонго Присо е имал пререкание с органите на реда, заради което след мача бе свален от клубния автобус и бе откаран в 5-о районно полицейско управление в Пловдив, за да даде обяснения за поведението си.

В 5-о РУ в Пловдив са изпълнителният директор на ЦСКА Венци Живков, пресаташето Иван Ченчев, административният директор Димитър Димитров-Каубоя и администраторът Кирил Костов, които следят отблизо какво ще се случи с червения футболист.

Нджонго Присо остава в ареста

източник: снимки: БГНЕС и Gong.bg