След като от дълго време имената на Левски и Наско Сираков не бяха се преплитали, това стана в Лил, благодарение на един 68-годишен фен на футбола от Франция.

Легендата на Левски не посещава мачовете на любимия си тим на „Георги Аспарухов”, за да „има мир и спокойствие”, но едва ли спира да се интересува какво става с отбора. Той дори и не подозира как вчера бе фокусирал вниманието си върху себе си, с една подарена от него фланелка преди години и реално чрез нея Сираков бе на метри от съблекалнята на „сините” по време на тренировката им на „Метропол”.

Две фланелки на националния отбор на България, носени от Владимир Манчев и Наско Сираков, бяха окачени на видно място до споменатата съблекалня. Те са подарени на господин Верагъл от Манчев, който е играл в местния Лил и от Наско Сираков играл в друг френски тим – Ланс. Гордият притежател на екипите дори се снима с тях заради българските журналисти и разказа накратко историята им. На видно място пред фланелките са сложени и фотокопия от картотеките на двамата българи, с които те са играли във френското първенство.

„На 68 години съм и съм колекционер, започна разказа си господин Верагъл, позирал на снимката с двете фланелки. От 40 години работя на „Метропол” като доброволец и помагам предимно на гостуващите делегации. Повечето от тях ми подаряват нещо за спомен. Някои ми дават значки или флагчета, други топки или фланелки. Владимир Манчев бе много уважаван футболист на Лил и всички си спомнят с добро за него. Той ми подари екип на Лил, но и на националния ви тим, фланелка, с която е играл за България. Наско Сираков игра за Ланс, но и той бе така добър да ми подари фланелка, с която е играл за родината си. Гордея се с тези два футболни сувенира и сега ви ги показвам. Винаги, когато някой отбор гостува на Лил, аз имам какво да покажа като сувенир от дадената държава.”

Господин Верагъл се съгласи, че по някакъв начин чрез екипите му на стадиона ще присъстват и Сираков и Манчев и ще подкрепят Левски срещу Лил.

„Аз ще съм на мача, категоричен е Верагъл. С мен и Сираков, и Манчев, чрез екипите им. Мачът е много важен за Лил. Предполагам и за Левски. Искрено се надявам да победим и да изпреварим българите в класирането.”

Така, Наско Сираов, който със сигурност ще гледа мача на отбора, чиято легенда е, не само по телевизията, но духом ще подкрепи Левски на „Метропол”, чрез един подарен от него екип.

--

Бъдете с Левски в Европа! Туристическа агенция "Галера" ще направи това реалност за Вас! За повече подробности, посетете http://www.galera.bg