Изключително интересно интервю пред официалния сайт на ЦСКА даде помощник-треньорът на отбора Анатоли Нанков. В него той нападна сериозно бившите собственици от "Титан" и изрази съмнения, че те са имали пръст в загубената титла през 2012 г. 

Ето и какво сподели асистентът на Стойчо Младенов:

Анатоли, от колко години си треньор в ЦСКА? Как се чувстваш в тази обстановка?

- Започнахме четвърта година в клуба, с малки прекъсвания.  Единствено съм бил помощник в щаба на Стойчо Младенов. Обстановката ми е позната, нищо ново, но никога не е било толкова трудно, колкото в изминалата година.

Както за треньори, така и за футболисти и ръководство. Всички знаем, че ЦСКА започна не от нулата, а от под нулата във всяко едно отношение - финансово, спортно-техническо, организационно...

- Защо треньорите в ЦСКА имат толкова много врагове?

- Защото ЦСКА е най-големият, най-успешният, най-коментираният футболен клуб в България. Въпреки голямото напрежение, въпреки трудностите, които изпитваме, всеки би искал да работи за клуб като ЦСКА. Няма вечни на "Армията".

Когато ръководството е гласувало доверие на даден треньор, трябва да му се даде време и условия за работа, доверие и подкрепа, за да изгради отбор, който да се харесва на феновете и да ги радва.

Всички бихме искали това да стане колкото се може по-бързо, но и всички знаем, че не става от днес за утре.  Всичко, което зависи от треньорския щаб ще бъде направено. Изведнъж се появиха много загрижени за ЦСКА, за разлика от юли миналата година.

- Кога ти е било най-тежко в ЦСКА?

- Имало е много тежки моменти в клуба, но определено един от най-трудните бе при старите собственици. Не толкова, че не се плащаше на служители, треньори и футболисти, но отношението им към спортно-техническата работа и всяка една дейност тук. Всичко беше толкова непрофесионално от тяхна страна.

 - Как ще коментираш последните медийни изяви на бившия собственик на ЦСКА Иво Иванов? И колко според теб точно той има някакво морално право да коментира състоянието на клуба при положение, че е един от главните виновници той да бъде доведен до ръба на съществуването си?

- Не може човек, който е бил на 12 часа от това умишлено да фалира ЦСКА и да го закрие, да дава съвети как да се управлява той, как да се погасяват задълженията оставени от тях към всички...

- Разкажи някой куриозен случай, който не е известен на феновете?

- Случаи много, аз книга мога да напиша от куриозни случки, които нямат нищо общо с професионалния футбол. Сещам се, когато поискахме от разпадащия се тогава Локомотив Пловдив ( през 2012 година), двама футболисти - Михаил Венков и Сержиньо, но нашите собственици казаха, че не можем да вземем само двамата, защото били в пакет - общо седем играчи.

Така се били договорили с президента на пловдивчани. Ние не искахме другите петима, но те ни успокоиха, че дори и да не харесаме останалите, можем да ги освободим по всяко време, без никакви финансови претенции от тяхна страна. Но сега се оказа, че истината е друга.

- Разкажи ни с повече думи за обстоятелствата и събитията около Вашето скандално отстраняване от предишното ръководство?

- Върнахме се от почивка след Нова година (януари 2013 г.), и на 4-ти януари ни викнаха на стадион "Българска армия", целият треньорски щаб и ни казаха "Или се разделяме по взаимно съгласие или ви уволняваме дисциплинарно", защото не сме идвали на работа по празниците, при положение, че отборът е разпуснат в почивка!

Куриозното е, че попитахме за кои дни става въпрос. Те ни казаха 20-ти, 21-ви и 22-ри декември 2012 година. Аз в същото време бях пратен от единия от изпълнителните директори Георги Илиев в Турция да избирам бази за двата подготвителни лагера през януари, а Младенов беше на "Армията" през тези дни. Интересното в случая е, че се скараха на Георги Илиев, че е улучил точно тези дни, за "дисциплинарното ни уволнение".

- През 2012 година титлата Ви се изплъзна, като в последните няколко кръга в много хора остана съмнение, че тогавашното ръководство на клуба е абдикирало от отговорностите и задълженията си към отбора?

- Когато поехме отбора през месец март, никой не вярваше, че има шансове за титлата и може да измести Лудогорец. След като поведохме с 8 точки, стана страшно! Ако всички в клуба желаеха да станем шампиони през 2012 година, ние щяхме да станем.

Изведнъж собствениците, "които много искаха да станем шампиони", спряха да идват на мачовете в последните 4-5 кръга на първенството. Не мислите ли, че е странно хора, които имат за цел първото място, дори и в последния кръг, когато се решаваше титлата в Разград,  да не дойдат да гледат мача?

- Толкова години само ти не си предал Стойчо Младенов? Двамата сте успешен тандем...

- Най-важното в една работа е доверието. Във всяка една област в живота, в спорта, в бизнеса работата в екип е много важна. Където и да сме работили, сме постигали успехи. Вярваме в Стойчо Младенов , желаем и искаме да постигнем успехи с любимия ЦСКА.