„Изкарахме тежък лагер. 40 дни не са малко, но смятам, че свършихме доста добра работа. Футболистите разбраха за какво са там и се вложиха максимално. Доволни сме от всички и нямаме забележки към учебно-тренировъчния процес. Дано да сме готови за началото на шампионата“, сподели помощник-треньорът на ЦСКА Анатоли Нанков при завръщането на „червените“ от подготвителния им лагер в Турция. Нанков обясни, че Стойчо Младенов липсва, защото е задържан от лични ангажименти в чужбина и се извинява.

„Доволни сме от новите попълнения, които успяхме да привлечем. Добри момчета, стараят се в тренировките. За основния състав не може да се каже на 100%. Има ядро от 15-16 футболисти, нормално е да играят повече. Мисля, че сме готови на 100% с футболистите, които биха започнали първенството. Това са футболистите, които ще започнат първенството. Не мисля, че е толкова голяма групата. 24 полеви футболисти и трима вратари. Нормална група. Знаете, че има контузии, доста наказания, повечко картони ни дават на нас и мисля, че всички, които са в ЦСКА ще помогнат за мачовете до май месец“, коментира още Нанков, като каза, че тези, които са се включили на по-късен етап са наваксали, и продължи:

„Нормално е да допускаме голове. Лошо е по принцип. В първенството допуснахме най-малко от всички. В контролите пробвахме различни варинати в защита. Всички натрупаха еднакво игрово време, нормално е да допускат грешки.“

„Имахме желание да привлече ляв защитник и централен нападател. Продължаваме да търсим, но знаете, че в този период трудно се намират добри, качествени футболисти със свобдни трансфери. Ако излезе нещо, бихме го привлекли, но едва ли ще успеем."

На въпрос, дали по време на лагера се е говорило за пари, Анатоли Нанков разкри: "Лично ние не сме забелязали. Момчетата се стараха по време на тренировъчния процес. Мога да заявя категорично, че всичко беше учуващо спокойно, защото е нормално, когато лагерът е по-дълъг да има повечко нервички, но всички мина добре“, заяви още Анатоли Нанков, а за Петър Витанов сподели:

„Да, игра доста от контролите. Всичко зависи от него. Когато имаме нужда от него ще бъде привлечен в първия тим за отделни срещи, но по принцип ще играе в дублиращия отбор.“

„За Фортеш имахме доста идеи. Пробвахме го на различни постове. Може да играе на няколко позиции, което ни дава вариативност. Жоаким не може да не ни радва. Направи силна подготовка и дано замести по най-добрия начин Буш. Нормално е той да ни липсва. Няма какво да говорим. Жоаким и Николич надявам се да направят добра конкуренция и да се представят по най-добрия начин“, завърши Нанков.