Възможното наказание за хванатите с допинг футболисти на ЦСКА е от 0 до 2 години. Това заяви днес председателят на Дисциплинарната комисия (ДК) към Българският олимпийски комитет (БОК) Николай Маринов.

Днес ще се проведе изслушването на тримата играчи на „червените“ Костадин Стоянов, Тодор Янчев и Румен Трифонов.

Маринов призна, че днес няма да бъдат взето решение по казуса, като добави, че такова ще има до края на месеца.

„Новината е, че ние днес ще изслушаме състезателите. За решението – аз съм се ангажирал да скъся сроковете и да излезе до края на месеца. Има една пречка, че един от членовете на комисията другата седмица е в командировка,. Аз ще си спазя ангажимента – до 30 ще имаме решение по въпроса. Говорил съм с БОК, поради големия интерес да го качим на сайта. След това ще направим брифинг. При закрити врати ще разгледаме случая, тъй като имаме заявление от всеки от състезателите. И от тримата. Мотивите им не ни трябват. Трябва да се съобразим с желанието им. Това е нормално при този медиен шум. Днес няма да кажем нищо“, коментира Маринов пред журналистите.

„От 0 до 2 години – това е възможното наказание за това провинение. Нямаме позиция от световната антидопингова агенция. До този момент няма нищо официално постъпило“, добави той.

„Ние сме първа инстанция, след нас нагоре е българският спортен арбитраж и след това в Лозана. Той се сезира само по жалба на някоя от заинтересованите страни – в случая това са антидопинговият център, самият състезател и съответната лицензирана Федерация или БФС. Ако някой не е доволен от решението, има 14-дневен срок, в който да обжалва пред българския спортен арбитраж. Или за намаляване или за увеличаване на наказанието“, обясни още председателят на ДК към БОК.