Поговорката "Моят дом е моята крепост" важи с пълна сила за ЦСКА. "Червените" направиха своя стадион "Българска армия" най-непревземаемия стадион дори в Европа в момента.

След победата с над Ботев Пловдив в четвъртък, "червените" записаха поредния си домакински мач без допуснато попадение.

Цифрите сочат, че те са инкасирали само три гола на своя стадион. Това не се е удало на нито един от грандовете дори в европейския футбол в момента, пише "Труд".

Единствените, които знаят как се вкарва на "Армията" този сезон са играчите на Лудогорец. Те вкараха и трите гола там, за да вземат две победи над "червените". Те пък от своя страна не могат да вкарат на разградчани вече шест поредни мача за първенство, независимо къде се играят те.

Иначе най-близо до ЦСКА по "непревземаемост" на домакинския си стадион са Пари Сен Жермен, Аякс и Бенфика. Грандовете от Франция, Холандия и Португалия са допуснали по пет попадения до момента през сезона в първенствата си.

Освен, че не пускат голове у дома, "червените" са железни в отбрана и навън, поне що се отнася до 2014 г. От началото на годината те са инкасирали само две попадения - едното от Черноморец при успеха с 2:1 в Бургас и другото е вече споменатото при поражението от Лудогорец с 0:1.