С мача с Локомотив Пловдив, на който ще бъдем домакини в Кюстендил в понеделник, отборът ни навлиза в по-лека серия, но това в никакъв случай не означава, че двубоят ще бъде лесен. Това заяви днес на редовна пресконференция старши треньорът на Пирин Благоевград Наджи Шенсой. Според него и най-големите оптимисти не са очаквали след досегашната поредица от шест трудни мача срещу част от най-силните отбори в българското първенство не са очаквали отборът му да има актив от 7 точки.

С мача с пловдивския Локомотив де факто започва първенството за нас, защото ни предстои да играем с отбори от нашата черга, каза Шенсой. Анализирахме добре мача с Черноморец Бургас, който загубихме нещастно и на практика сами се бихме. Локомотив Пловдив има проблеми, но това е голям български клуб, отборът му се стреми да играе добър, атакуващ футбол и не обича да се брани. Съперниците ни загубиха също последния си мач от Локомотив Мездра и очаквам да бъдат пределно мобилизирани. Предстои ни много труден мач, което се стремя да внуша на нашите футболисти, за да няма отпускане. Все пак сме оптимисти и мислим само как да спечелим трите точки.

Наджи Шенсой съобщи, че бранителят Мирослав Ризов има контузия, но се надява, че в оставащите 48 часа до мача медицинският екип ще се погрижи той да бъде напълно боеспособен за двубоя в Кюстендил.

С по-малка интензивност е тренирал и Стефан Станчев. Други проблеми съставът на Пирин Благоевград няма. Шенсой благодари на клубното ръководство, което е стимулирало футболистите, като е изплатило премиите им за равенството с ЦСКА.

Наджи Шенсой каза, че ще търси промяна в играта на "орлетата", която ще доведе и до промяна на съотношението между вкараните голове и спечелените точки. За шест шампионатни кръга досега тимът е вкарал само три гола и е спечелил 7 точки.