Автомобилът на Илия Вълов осъмна „разкрасен” с червен спрей. Треньорът на вратарите в Ботев Враца приема като „честитка” от феновете на ЦСКА след загубата на отбора от румънския Стяуа. Синът на бившия национален вратар - Валентин Илиев, играе в румънския тим.

„Гледах срещата със смесени чувства. От една страна съм бивш играч на червените и исках българският отбор да спечели, но от друга-синът ми играе в Стяуа и също желаех той да постигне успех. Разбирам привържениците, че са действали емоционално. Гледаме мачове от световна класа, но защо е необходимо да вземаме само лошия пример от вандалските прояви на западните фенове”, недоумява Вълов.

Парадоксалното в случая е, че Илия Вълов е бивш играч и треньор на вратарите в ЦСКА. Именно бащата на Вальо Илиев с отлични намеси пазеше вратата на червените при последния европоход на тима.

През 1989 година ЦСКА стигна до полуфинал в КНК, където отпадна от Барселона, а точно Вълов бе големият герой за червените в 1/4-финалите, след като хвана цели 4 дузпи срещу Рода Керкраде и класира тима на едно стапало от финала.

Колата е била паркирана пред блока, в който Илия Вълов живее. Той е решил да не пребоядисва колата си до реванша след седем дни на Националния стадион „Васил Левски”. „Стига да не ме спират полицаите съм решил така да пътувам до София”, коментира бившият страж на ЦСКА и националния отбор.

Самият Валентин Илиев пък вкара гола за победата червените срещу Ливърпул с 1:0 на Анфийлд и неведнъж е заявявал, че сърцето му е на стадион Българска армия.