Финансовият директор на Левски Константин Баждеков заяви след края на Общото събрание на клуба, че е бил приет финансовият отчет за 2008 година.

„За съжаление, за първи път от десет години насам, клубът е на загуба и за 2008 тя е в размер на 2 374 000 лева”, разкри финансовият шеф на тима.

Това, което бе подчертано на пресконференцията след събранието бе, че финансовото състояние на Левски е съобразено със законодателство на страната ни.

Длъжностните лица, присъстващи на брифинга, не успяха да уточнят пред репортерите каква е истината за мнимия трансфер на Дарко Тасевски, Зе Соарес, Живко Миланов и Юсеф Рабех, като Константин Баждеков заяви, че на никой в клуба не му е лесно в момента. „Когато имаме някаква яснота, ще ви я съобщим”, каза финансовият директор.

Константин Баждеков потвърди думите на Тодор Батков от вчера: „На Георги Иванов е дадена абсолютната власт в спортната част, да взима решения свързани с отбора. Никой няма да му се бърка, единствено той ще има правото да взима всички решения със спортната част и Детско-юношеската школа.”

„Нямам човек, който да е закупил и да е извършена такава сделка. Към момента няма нищо реално и единственият човек, който може да коментира тази тема е г-н Батков. Ако някой изобщо реши да води такава сделка, това е Тодор Батков, към настоящия момент няма такава сделка и ви моля да се спрат тези спекулации. Както и за този човек, който беше нарочен, че е купил акции, и едва ли не щял да дойде и да бъде представен днес на това Общо събрание. Извинявам се, но ми омръзна да отговаряме за неверни информации”, добави Баждеков.

По време на пресконференцията стана ясно, че ръководството на Левски обмисля нов вид формиране на заплатите на футболистите, който ще бъде отражение на показаното от тях на терена.