Помощник треньорът на националния отбор на България Ради Здравков взе участие в специална пресконференция, на която ветерани на ЦСКА взеха отношение по решението на ръководството на „червените“ да бъде забранен достъпа им до терен на стадион „Българска армия“, на който да играят през седмицата.

Скандалът гръмна вчера, след като стана ясно, че ръководството на „червените“ със специална заповед е забранило на ветераните да играят традиционните си мачлета. Ради Здравков заяви, че изтъкнатата причина от членът на УС са разговори между ветераните, които си позволяват да критикуват Стойчо Младенов и ръководството на ЦСКА.

„Причината, която бе изтъкната е, че преди и след мачлетата, на по бира в заведението, сме си позволявали да коментираме и критикуваме Стойчо Младенов и ръководството на отбора. Младенов бил разочарован от нас“, разкри Здравков. Освен него на пресконференцията присъстваха и други треньори на национални отбори – Йордан Йорданов, който е треньор на вратарите в представителния тим и Методи Деянов, който води юношеските национали.
„Знам, че като част от щаба на националния отбор нямам да коментирам случващото се в даден клуб. Любослав Пенев обаче ми позволи да направя това и ни подкрепи“, каза още Ради Здравков.

„От години се събираме и играем футбол във вторник и четвъртък. При всички ръководства бе така. Сега има издадена заповед от изпълнителния директор на ЦСКА. Нямаме право да използваме терена, който направи Сашо Чакмаков. През изминалите часове бяхме упрекнати, че пречим на тренировките на децата. Това не е вярно. Когато се направи този терен, разговаряхме със Спас Джевизов и Сашо Чакмаков. ДЮШ си има график. Беше ни казано, че между 12,30 и 14,30 ч. децата не тренират. Особено през лятото, когато и температурите са много високи. Имало е случаи, когато някой от треньорите са искали да направят извънредна тренировка. В такъв случай ние сме чакали. Може да е час, час и нещо, но чакаме", каза Здравков.

Ради Здравков коментира и ситуацията с акциите на ЦСКА.

”Сигурни ли сте, че някой от нас не си е купил акции? За всеки един от нас е морално задължение да си купим акции, но това е личен избор. Аз няма да парадирам. Някой от вас знае ли, че преди години съм си намалил заплатата с 60%. Но парадирал ли съм? Знаете ли какъв компромис е направил Любослав Пенев заради ЦСКА? Лишил се е от огромна сума. Казаха, че ще подаряват акции на ветераните. Томов го обяви. Клубът да излезе с критериите по какъв начин ги разпределя”, допълни помощникът на Любо Пенев.