Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Павел Колев обясни, че към днешна дата мач за Суперкупата на България между Лудогорец и ПФК ЦСКА АД не се очертава. Причината е входираното от "армейците" писмо, че прекратяват дейност и няма да участват в нито един турнирите през следващия сезон.

По традиция в двубоя за Суперкупата играят шампиона на страната и носителя на Купата. Както е известно, Лудогорец вдигна пета поредна титла на България през миналия сезон, докато "червените" завоюваха Купата с победа 1:0 над Монтана във финала.

"Дали ще има мач за Суперкупата зависи от производството по несъстоятелност на ПФК ЦСКА АД. Въпросът е дали клубът, управляван от синдика, ще продължи да осъществява дейност. Към момента Лудогорец няма съперник за Суперкупата. Нещата зависят от това дали отборът ще кандидатства за лиценз в Б група. Трябва да има заявен стадион за цяла година и финансиране. Също така зависи от това дали ще имат достатъчно картотекирани играчи, както и от осигуряването на охрана за мачовете.", заяви Колев. Това трябва да се случи до 15-20 юли, както уточниха от централата.

Вторият по сила човек в родния футбол също така изрази съжалението си от негативите, които централата натрупа заради преименуването на ПФК Литекс АД в ПФК ЦСКА София. Според него никой не е очаквал подобен ход, докато в БФС са обмисляли начините за рестартиране на първенството под формата на Първа професионална лига. "Когато започнахме този процес, никой не си е представял, че Литекс ще напусне терена в мача срещу Левски. После когато отборът бе поканен и изпратил документи за лиценз, докато течаха консулатациите с футболните ръководители, медиите, а холандските колеги ни запознаваха с възможните варианти, никой пак не си е представял, че ще има такава операция по прекръстване и преместване. Случилото се не е по вина на БФС. Това е проблем на нормативната база, която го допуска. Дали се чувстваме смутени? Да бъдем смутени не е основание да отхвърлим случващото се, когато условията са спазени. Съжалявам за тази трансформация и за начина, по който тя се отразява върху нашите намерения."

В същото време изпълнителният директор към родната футболна централа Борислав Попов затвърди, че забраната един собственик да притежава два клуба в една дивизия остава в сила. "Един и същ собственик не може да разполага с 2 клуба, които се състезават на едно и също равнище. Той трябва да реши кой от тях ще извади. На него му се дава срок да отстрани конфликта, а ако след него няма решение, се намесва Професионалната футболна лига", добави Попов.