Отборът на ЦСКА победи с 2:0 скромния тим на Дрита от македонското село Боговиние в генералната си репетиция преди официалното начало на сезона за „червените“. Двубоят, който се игра на стадион „Българска армия“ премина почти на ходом заради горещото време в столицата. Мачът бе и официално представяне на новите попълнения на тима от Борисовата градина.

Преди началото на срещата всеки един от осемте нови футболисти на армейците бе приветстван от публиката в сектор А, позирайки с фланелка на тима.

През първото полувреме възпитаниците на Стойчо Младенов не оставиха никакви шансове на своя противник, но въпреки изпълнените на 15 корнера, домакините не успяха да реализират попадение. Играчите на Дрита пък почти не поглеждаха към вратата на вратаря Томас Черни, който започна като титуляр.

Двата гола за „червените“ паднаха в началото на второто полувреме. В 50-ата минута Иван Бандаловски направи един от обичайните си пробиви по дясното крило, преодоля няколко футболисти на Дрира и центрира в наказателното поле, където Жуниор Мораес засече с лекота в долния десен ъгъл на вратата.

Само две минути по-късно ЦСКА стигна до пряк свободен удар отляво по нападението си. Зад топката застана Христо Янев, който центрира прецизно около границата на малкия пеналт. Килиън Шеридън и Пламен Крачунов скочиха заедно, но в крайна сметка бранителят бе футболистът, който последен игра с топката и я прати в мрежата за 2:0.

Последваха редица смени в двата състава, което допълнително накъса играта, а до края на мача новото попълнение Лукас Силва, Килиън Шеридън и Антон Карачанаков пропуснаха да направят победата на „червените“ далеч по-изразителна. Единственото чисто положение за гостите от Дрита дойде в последната минута, когато Османи стреля с глава, но прати топката в аут.

Това бе и последната проверка за вицешампионите преди първия официален мач на тима за новия сезон. На 19 юли „червените“ се изправят срещу словенския Мура в мач от втория предварителен кръг от Лига Европа. Първият двубой е в Словения.