„По принцип аз никога не съм се съмнявал, че собственикът на Ботев има доверие в нас, но повече съм притеснен от резултатите в последните мачове и най-вече от играта на отбора ми”, заяви специално за Гонг старши треньорът на Ботев Пловдив Станимир Стоилов. В четвъртък той бе на среща със собственика на тима Цветан Василев, на която той гласува доверие на целия спортно-технически щаб, въпреки факта, че Ботев няма победа в последните три срещи.

„Ако подобрим играта си, съм сигурен, че ще подобрим и резултатите. Така че, други притеснения съм нямал. След мача с Пирин Гоце Делчев казах, че не е важно моето бъдеще, а това как се развива Ботев”, добави Мъри.

Той даде оценка докъде е стигнал в развитието си воденият от него отбор: „Според мен направихме една голяма крачка и през зимата, и най-вече това лято, когато бяха евромачовете ни и след това в първенството. Крачката бе прекалено голяма. След тези добри игри и положителни резултати според мен настана един необясним спад най-вече в игрови план. Аз винаги искам отборът ми да играе добре и през добрата игра да идват резултатите. В момента ще трябва да изчистим най-вече главите си и да заиграем футбола, който играхме в последните 9 месеца!”

„Аз добре знам субективните причини, които пречат на нашия отбор. Голяма част от атакуващите ни футболисти отсъстват или отсъстваха дълго време, други пък не са все още в оптимална форма. В крайна сметка има и други футболисти, които трябва да подобрят нивото си. Във футбола има закономерности, от които не можеш да избягаш, но аз пък и не мога да се примирявам с това нещо. Затова ще се опитаме по най-бързия начин да излезем от тази ситуация. Когато всички играчи на Ботев са здрави и в добра физическа форма, смятам, че амбициите и задачите, които са поставени пред нас можем да ги изпълним спокойно”, категоричен бе бившият наставник на Левски, Литекс, Анортозис и националния отбор на България.

Стоилов засегна и селекцията в Ботев Пловдив: „До този момент селекцията на Ботев на 90 % бе от свободни агенти. Такава ни беше стратегията и политиката. След продажбада на Тошко Неделев част от парите може да бъдат насочени към закупуването на един или двама нови играчи!”

„Футболистите са като нас, треньорите – всеки ден трябва да си защитават позициите и мястото в клуба. Така, че на терена всеки има възможността да покаже колко е добър и че заслужава да бъде в Ботев. Естествено, ако някой играч не се представят, както трябва, ще трябва да се вземат и други мерки. Все още обаче е твърде рано да се коментира евентуалната зимна селекция. Да, собственикът на клуба ни увери, че ще отпусне допълнителни средства, за да закупим евентуално нов футболист”, завърши Мъри.