Ръководството на Ботев Пд обяви, че гласува пълно доверие на наставника на тима Станимир Стоилов и целия спортно-технически щаб, въпреки че „канарчетата“ нямат победа от три мача насам, предава клубният сайт. Припомняме, че пловдивчани загубиха от Локо Сф с 2:3, регистрираха поражение от Левски с 0:1, а при гостуването си на Пирин ГД стигнаха само до 1:1.

Решението Стоилов и неговият щаб да продължат да работят бе взето след проведена среща между собственика на клуба Цветан Василев, председателя на съвета на директорите Юли Попов,спортно-техническия директор Александър Александров и старши-треньора Станимир Стоилов.

„На срещата бяха обсъдени слабите резултати и незадоволителното представяне на отбора в последните двубои от първенството. Г-н Василев декларира подкрепата си към спортно-техническия щаб. Целта пред Ботев през настоящия сезон е спечелване на квота за участие в следващото издание на европейските клубни турнири. Към бюджета на клуба ще бъдат отпуснати допълнителни средства, с които през зимата да бъдат закупени желаните от треньорския щаб нови футболисти. В края на първенството ще анализираме свършената работа и постигнатите резултати”, заяви след сбирката Юли Попов.