Старши треньорът на Ботев Пловдив Станимир Стоилов бе много разочарован от загубата с 0:1 като гост на Левски в 14-ия кръг на А група. Въпреки това специалистът категорично отказа да говори за криза в представянето на „канарчетата“.

„Ботев игра слабо, особено през второто полувреме“, бяха първите думи на Стоилов. „През първото полувреме имаше равновесие, но през второто нашият отбор чакаше едва ли не да загуби мача и да получи гол. Не е важно какви са били указанията ми на почивката, а какво сме играли. Не приличахме на отбор, който иска да играе футбол и да побеждава. Чакахме единствено противника да греши.“

„По-добре да си направим сега анализите и да намерим начин да излезем от тази ситуация, отколкото да съзерцаваме. За криза не бих могъл да говоря, просто всеки отбор преминава през етап с трудни мачове. Досега играехме доста по-добре, след почивката не приличахме на себе си“, допълни Стоилов.

„Честитя на Левски. Победата бе заслужена. Опитахме се да противодействаме със смени, но не се получи. Играхме слабо и резултатът е закономерен. Не може първото полувреме да си мотивиран, а второто – не. Явно имаме проблеми при гостуванията. Две загуби подред не е нищо ненормално във футбола, но ще видим как ще реагираме в следващите мачове. Левски с нищо не ме изненада. Не можахме да се възползваме от грешките, които допуснаха“, каза още Стоилов.

„Естествено, че това, което направи Минев се отрази на отбора, но ще видим как ще процедираме. Винаги съм се чувствал добре на Герена и в това няма нищо ненормално“, завърши Мъри.