Отборът на Левски взе живителна глътка въздух, след като успя да спечели 3 точки в мача срещу Ботев Пловдив. „Сините“ се наложиха с 1:0 над пловдивчани на своя „Георги Аспарухов“ в двубой от 14-я кръг на А група. Срещата предложи силни емоции на феновете, които станаха свидетели на едно попадение, дело на Гари Родригес, както и на 2 червени картона. И Левски, и Ботев не можаха да завършат в пълен състав, след като Веско Минев и Боби Цонев бяха изгонени.

Левски победи и не допусна полет на страхливи канарчета над Герена в мач с 2 червени картона

източник: LAP.bg

Треньорският екип на Левски бе решил да заложи в стартовите единадесет на двама от юношите на клуба – Боби Цонев и Антонио Вутов, който оставиха приятни впечатления с играта си.

Първото полувреме бе сравнително равностойно, като премина в добро темпо. Имаше много брак и страх в действията и на двата отбора, но все пак не липсваха и голови положения, както и доста статични положения, от които не излезе нищо. В 11-ата минута Луис Педро нахлу от дясно по атаката на „канарчетата“, преодоля двама играчи в „синьо“ и подаде на Абел Анисе, който стреля силно и неточно. В 14-ата минута груба грешка на Даниел Димов позволи на Боби Галчев да напредне заплашително, но синята отбрана се поправи и осуети опасността. В 21-ата минута „сините“ получиха право да изпълнят фаул от дясно по своята атака за нарушение на Абел Анисе. Зад топката застанаха Гари Родригес и Антонио Вутов. Бързоногият холандец се нае с изпълнението, но не затрудни особено отбраната на Ботев, а малко след това нова грешка на Даниел Димов позволи на Абел Анисе да навлезе от ляво по атаката на „канарчетата“ в наказателното поле. Играчът на пловдивчани опита да комбинира със свой съотборник, но подаването му бе пресечено.

В оставащите минути до края на полувремето двата отбора стигнаха до още няколко статични положения, които не дадоха резултат, а в 44-ата минута дойде и първият жълт картон в мача. Санкциониран бе Боби Цонев, който натрупа няколко фаула на сметката си, и при нарушението срещу Борис Галчев бе декориран в жълто.

Второто полувреме предложи много повече емоции на зрителите. Още с подновяването на играта „сините“ се хвърлиха със стръв, но и Ботев имаше своите моменти. В 47-ата минута Боби Галчев стреля от фаул от около 30 метра, но ударът му срещна стената. В 51-ата минута тимът от Герена „показа зъби“. Цветан Генков се възползва от грешка на централната двойка бранители на Ботев и с глава насочи топката към нахлуващия Родригес, който обаче изпусна от чудесна позиция да промени двете нули на таблото и да изведе Левски напред. При ответната атака Христов напредна от дясно по атаката на тима от града под тепетата, стреля силно, но Горан Блажевич показа класа и изби. Веднага след това, Гари Родригес напредна, комбинира с Антонио Вутов, който бе в наказателното поле на Ботев, но „синият юноша“ предпочете да отиграе твърде фино, засуети се и загуби владение върху топката. В 55-ата минута Боби Цонев отправи хубав пас към Родригес, който остана сам срещу стража на пловдивчани Адам Стаховяк. Вратарят първоначално показа колебливост, но след това със сетни усилия успя да оплете топката между краката си и не остави шанс на холандското крило.

Левски победи и не допусна полет на страхливи канарчета над Герена в мач с 2 червени картона

източник: LAP.bg

В 60-ата минута при добра атака за Левски Гари Родригес успя да се измъкне от дясно пусна пас, успореден на голлинията, Цветан Генков пропусна, като остави топката за влезлия като резерва Миро Иванов. Последният обаче прати топката над напречната греда.

В 67-ата минута се получи и най-спорната ситуация в мача, която нажежи страстите на терена до краен предел. Веско Минев замери с топката Боби Цонев, за което бе изгонен с директен червен картон. Последваха безредици по терена, като Влади Гаджев отиде да търси сметка на Минев. В крайна сметка след всичко това Станислав Тодоров реши да вдигне втори жълт картон и на Цонев, а Генков също бе декориран в жълто. В 72-ата минута Дъстли Мюлдер стреля, но удари греда, а 5 минути преди края Гари Родригес изведе Левски напред. Станислав Ангелов центрира от дясно по атаката на „сините“, топката стигна до влезлия като резерва именник Димитър Макриев, който се обърна добре, подаде на холандеца, който бе безкомпромисен за 1:0.

ВИДЕО ОТ МАЧА ТУК!

С победата Левски се изкачи до 6-о място с 22 точки, а Ботев Пд е позиция напред с 24 пункта. В следващия кръг Левски гостува на Локо Пд, а Ботев Пд ще направи визита на Пирин Гоце Делчев.

Стартови състави:

Левски: Блажевич, Мюлдер, Ангелов (к), Д. Димов, Пинто, Гаджев, Старокин, Б. Цонев, Вутов, Родригес, Генков

Ботев: Стаховяк, Христов, Спрокел, Грънчаров, В. Минев, Иршак, Галчев, Сърмов, Ромарио, Педро, Анисе