Старши треньорът на Ботев Пловдив Станимир Стоилов бе доволен от представянето на своя тим в контролата срещу Химки (2:2), но не пропусна да отбележи многото пропилени ситуации за гол.

„Доволен съм от старанието и желанието отбора. Мисля, че направихме поредна крачка напред в организационен план. Показахме добра тактическа дисциплина през първото полувреме“, каза Мъри.

„Единствените забележки, които имаме, се отнасят за първите 10-15 минути в началото на второто полувреме. Нарушихме плана и организацията на играта. Можем много повече в завършващата фаза на атаките. Трябваше да разиграем ситуациите по най-добрия начин. На футболистите трябва да им поставяме все по-високи и по-високи изисквания“, допълни той.

„Пропуснахме доста ситуации за гол. Нормално е да ни притеснява, но се надявам до старта на първенството да станем по-точни в завършващия удар и финалния пас.“

Стоилов не желаеше да прибързва с оценки за представянето на каращия проби Марлон Перейра, който изигра пълни 90 минути срещу руснаците. „Все още не мога да дам конкретна оценка. Ще изчакаме още известно време, за да преценим.“

„Тепърва ще има време да се играе по 90 минути. Всички играчи ще получат шанс, естествено един повече, друг – по-малко. Ще преценяваме накрая кои ще бъдат тези, които ще стартират първенството. Всеки се бори за позицията си и мястото си в отбора“, завърши Стоилов.