Ботев Пловдив завърши 2:2 с втородивизионния Химки в първата си контрола по време на лагера в Кипър. Играчите на Станимир Стоилов откриха рано резултата чрез Тодор Неделев, но руснаците успяха да обърнат с голове на Ромашенко и Комов. Четвърт час преди края Николай Павлов оформи крайния резултат, след като бе точен от бялата точка.

За „канарчетата“ пълни 90 минути изиграха Марлон Перейра, Артур Енрике и младежкият национал Костадин Дяков, докато в течение на втората част треньоския щаб направи 8 смени.

Двубоят в Агия Напа започна доста равностойно, като и двата отбора трудно стигаха до нещо интересно в предни позиции. Ботев обаче успя да поведе в резултата още в 8-ата минута, когато Стефан Велев стреля от въздуха право в долния ляв ъгъл.

Химки изравни в 27-ата, когато Комов се откъсна сам срещу Стаховяк и вратарят го спъна в наказателното поле. Капитанът Рамашенко застана зад топката и не сбърка.

До края на полувремето Ботев предпочиташе да стреля предимно от дистанция, но в ударите на пловдивчани липсваше точност.

Химки стартира по-силно след почивката и след няколко опасни атаки отново стигна до гол. В 52-ата Комов се разписа отблизо и изведе своите напред.

След попадението Ботев натисна сериозно и пропусна доста положения, преди на свой ред да получи дузпа в 75-ата минута. Бранител на Химки спря топката с ръка в наказателното си поле и Николай Павлов бе точен от бялата точка.

В края на мача резервата Станислав Костов имаше страхотен шанс да отбележи, след като Дяков му свали топката пред вратарското поле, но нападателят стреля слабо.

Следващата контрола на Ботев е срещу полския Корона Киелца на 3 февруари.

БОТЕВ ПЛОВДИВ – ХИМКИ 2:2

1:0 Неделев 8'

1:1 Рамашенко 27' (дузпа)

1:2 Комов 52'

2:2 Павлов 75' (дузпа)