Отборът на ЦСКА постигна много трудна победа над последния във временното класиране Пирин Гоце Делчев в първи мач от 8-ия кръг на А група. „Червените“ се наложиха с минималното 1:0, а единственият гол бе дело на бразилеца Марсиньо от дузпа в началото на втората част.

В мач без особени футболни достойнства, гостите от София успяха да измъкнат с мъка трите точки, докато футболистите на Пирин показаха далеч по-добро лице в сравнение с последните мачове на неврокопчани. Официален дебют на кормилото на тима направи Коце Ангелов, който пое отбора на 27-ми август.

През първото полувреме на градския стадион в южния град, двата тима не успяха да се изненадат, като най-доброто положение за гол бе създадено от домакините. В 20-ата минута Мартин Газиев стреля страхотно от пряк свободен удар, но топката срещна левият страничен стълб на вратата на Томас Черни. Още в следващата атака ЦСКА Брайън Хауърд, който днес записа първия си мач като титуляр, излезе на стрелкова позиция, отправи техничен удар, но в аут. Само две минути по-късно, Емил Гъргоров получи пас от Косоко, стреля с глава, но късметът отново бе на страната на домакините.

Второто полувреме започна взривоопасно. Още в първата атака за домакините Близнаков не успя да вкара от два метра. В ответната атака обаче „червените“ стигнаха до дузпа, която се оказа решаваща за крайния изход на срещата.

Марсиньо получи топката в наказателното поле, финтира Антон Киров, който спря топката с ръка, а реферът Вихрен Манев не се поколеба да посочи бялата точка. Зад топката застана Марсиньо, който бе безкомпромисен и отбеляза.

Постепенно обаче гостите сдадоха инициативата, което позволи на футболистите на Пирин да атакуват по-опасно. В крайна сметка обаче късметът бе на страната на гостите от София, които съумяха да запазят крехката си преднина до последния съдийски сигнал.

Със спечелените три точки ЦСКА се изкачи на шесто място във временното класиране преди изиграването на останалите мачове от осмия кръг на А група. Пирин остава твърдо на последното място в подреждането със спечелена една точка до този момент.