„Смело мога да заявя, че до пет часа ще приключим с чистенето, а дали утре ще е нормално за игра се съмнявам“, сподели административният директор на Лотомотив Пловдив Атанас Узунов по повод тежките метеорологични условия в Пловдив и отлагането на дербито с Ботев за 24 часа. „В момента вали дъжд, а може да го обърне на сняг. Ще изчистим терена според наредбите, но лошото е, че на самото тревно покритие остават доста локви. Спрямо наредбата, не трябва да се проведе такава среща. Мисля, че има други дати. Важно е здравето на футболистите и привържениците“, категоричен бе Узунов.

За охраната на двубоя Наско Узунов заяви: „Всички мерки са взети. Информирали сме РДВР. Повикана е подкрепа от Бургас и Кърджали. Снежните топки са най-малкият проблем. Самите подходи към стадиона и след това, както и последствията. Спомняме си предишни срещи, когато фенове са пострадали. Дано не се случват подобни неща в Пловдив. С полицията се разбрахме. Разсрочили сме си плащанията на старите задължения.“

„Месец за месец се справяме с финансирането. Това, което сме се разбрали с момчетата, на определени дати им се плаща. Финансиране в клуба няма, финансирането си го правим сами къде със спонсорство къде с лични средства. Въпросът е клубът да върви, да завършим първенството. Надяваме се, че до края на първенството ще се отзоват хора, които искат да помогнат на Локомотив Пловдив“, сподели още Атанас Узунов.