„Призовахме органите на МВР и колегите от Ботев да дойдат, да видят. Чистим терена, но снеговалежът продължава, а снегът е мокър. Там, където се изчисти снегът, отдолу остава вода. Ние сме на мнение, както и на колегите от Ботев, че срещата трябва да бъде отложена”, коментира административният директор на Локомотив Пловдив Атанас Узунов ден преди насрочения за неделя от 13.30 часа мач между Локомотив и Ботев Пловдив. Двубоят от 21-и кръг на А група можете да следите в Gong.bg, на живо с картина в Gong Play, по телевизия Diema и в ефира на Дарик радио.

„Даже 48 часа преди мача самите метеорологични условия в Пловдив предполагаха, че такъв футолен двубой няма да има. Виждате и аз в какво състояние съм. Чудим се как да пригодим терена за футбол“, сподели още Узунов.

На въпрос да проведения остър разговор между него и представител на БФС, Атанас Узунов коментира: „Много добре познавам наредбите на БФС. Същевременно уведомихме както колегите от Ботев, така и органите на РДВР. Когато се спази наредбата и два часа преди мача се установи, че той не може да се проведе, това все пак е дерби, как ние бихме предпазили самите фенове на двата тима. За мен ще е много трудно. Разумният вариант е да се отложи футболната среща за неопределено време. Сигурен съм, че такава няма да може да се проведе и в понеделник.“

Теренът на стадион Локомотив в Пловдив

източник: Gong.bg, Валери Станков

„Шефовете на полицията и те са на същото мнение, че охраната на този двубой ще е много трудна и особено, ако не се проведе. Ние добре познаваме наредбите. Ако утре съдията каже, че срещата трябва да бъде отложена, а феновете са вече на стадиона, представяте ли си какво ще стане тук? Никой не иска да има стълкновения. Мисля, че добре познаваме наредбите, предупредихме рано сутринта, но от БФС казват, че трябва да се спазват наредбите. Ние чистим терена“, категоричен бе Узунов.

 „Направо има втори гребен канал. Има 70-80 човека на стадиона. Има осветление, и довечера ще чистим. Абсурд, няма как да вкараме техника. Когато чистим отдолу излиза кал. Не виждам какво ще стане толкова, ако първенството завърши на 3 юни, и да изместим мачовете. Това няма да наруши нищо и никой няма да бъде ощетен. И футболистите са взели греблата. Става дума за нашите играчи“, каза още Атанас Узунов.