С гол "от съблекалните" Левски беше полят със студен душ и претърпя първата си загуба от август насам. Последният в класирането Пирин тресна лидера с 1:0 на своя стадион в Благоевград и това беше първият му успех този сезон. Така "орлетата" взеха първи успех над този съперник от 1993 г. насам.

"Цесекарска" атака се оказа печеливша в този мач в полза на благоевградчани. Маркиньос асистира на Мартин Тошев, за да може Пирин да вземе първата си победа едва в 16-ия кръг на А група. Серията на Левски от 9 мача без поражение пък беше спряна на стадион "Христо Ботев". 

Мачът започна по феноменален начин за домакините и с леден душ за гостите. Още в 29-та секунда Мартин Тошев вкара гол за Пирин след бърза контра, завършила с подаване на Маркиньос към бившия играч на ЦСКА и той от наказателното поле не остави шансове на Боян Йоргачевич откри резултата. 

След този развой още в самото начало, което определено обърка сметките на "сините", те поеха инициативата, но това не се отрази в чисти положения пред Красимир Костов. "Орлетата" пък разчитаха на бързи контраатаки. 

В 11-та минута те отново можеха да вкарат след хубаво подаване на Маркиньос в наказателното поле, но този път сръбският вратар се намеси подобаващо и изби. Левскарите пък разчитаха предимно на статични положения, но това не се отрази в сериозни опасности пред Костов. 

В 22-та минута още един шанс се откри пред благоевградчани. Тогава Александър Дюлгеров стреля добре от около точката на дузпата, но изпълнението му не затрудни особено Йоргачевич и резултатът остана непроменен. 

Гостите от София живнаха едва след 30-та минута. Тогава първо Ради Цонев не можа да засече хубаво центриране на Веско Минев и топката излезе в корнер. 

При изпълнението му Джереми де Ноойер се оказа на стрелкова позиция и разстреля Костов, но стражът изби. Топката се озова на крака на Макс Карнер, но австриецът беше в засада и въпреки че отбеляза, реферите правилно отмениха попадението. 

До почивката Левски беше далеч по-активен, но се затрудняваше да прави положения. Божидар Краев и Мигел Бедоя пък пропиляха и малкото шансове, които се откриха пред играчи на "сините" и така почивката дойде при гол преднина на "орлетата". 

След подновяването на играта "сините" тръгнаха много по-масирано напред. Те започнаха да създават и по-интересни положения. В 55-та минута Умар Диаби се озова на границата на наказателното поле и стреля опасно, но Краси Костов изби. 

Малко след това и центриране на Роман Прохазка успоредно на голлинията не беше засечено от двама футболисти на Левски и сигурен гол се размина във вратата на благоевградчани. Като цяло левскарите разчитаха на центрирания и статични положения, но това рядко им носеше успех. 

В 63-та минута и Аймен Белаид имаше възможност да се разпише, но ударът му от 25-26 метра беше отразен с вещина от Краси Костов. Като цяло вратарят направи поредния си силен мач и имаше основна заслуга да се запази резултатът до този момент. 

Най-чистата ситуация пред него беше в 69-та минута, когато Мигел Бедоя беше в стрелкова позиция около точката на дузпата, но ударът му беше отразен по великолепен начин от стража и статуквото пак се запази. 

Гостите продължиха да атакуват масирано, но чистите положения просто липсваха. Домакините пък използваха всеки удобен случай да легнат на терена и да търсят медицинска помощ, но тактиката им работеше и няма кой да ги укори за това. 

Левскарите може и да държаха по-често топката, но това рядко се отразяваше в опасности. Денис Махмудов в 88-та минута пробва хубав удар от границата на наказателното поле, но топката излетя над вратата. 

Безплодният натиск до края не даде резултат за "сините" и те трябваше да се примирят с първата си загуба от три месеца насам. Така авансът им на върха се смъкна на три точки, докато с първата си победа Пирин се доближи на три от Монтана в класирането. 

Пирин: Красимир Костов, Александър Дюлгеров, Румен Сандев, Александър Башлиев, Стилиян Николов, Янко Сандански, Антон Костадинов, Тодор Траянов, Маркиньос, Илия Карапетров, Мартин Тошев;

Резерви: Веселин Ганев, Юлиан Попев, Димитър Благов, Александър Якимов, Венцислав Бенгюзов, Тони Тасев, Антонио Хаджииванов;

Левски: Боян Йоргачевич, Веселин Минев, Аймен Белаид, Максимилиан Карнер, Живко Миланов, Джереми Де Ноойер, Роман Прохазка, Божидар Краев, Мигел Бедоя, Радослав Цонев, Умар Диаби;

Резерви: Александър Любенов, Йордан Милиев, Александър Александров, Владимир Гаджев, Владислав Мисяк, Денис Махмудов, Илия Димитров.