Помните ли как стартира сезон 2014/2015 в родната А група и кои бяха някои от най-интересните моменти от изминалия шампионат? В следващите дни Gong.bg, съвместно с телевизия Diema Sport, ви предлага подробен обзор на първенството, което приключи с поредна шампионска титла за Лудогорец.

Месец ноември стартира с две столични дербита, които бяха постни откъм голове. ЦСКА и Славия поделиха точките с нулево реми на „Армията“, докато Антонио Аниете донесе победа на Левски над Локомотив София.

Берое загатна за амбициите си, като в два последователни кръга удари Литекс и Левски. Ловчанлии преклониха глава с 0:2 под Аязмото, а в София „сините“ инкасираха загуба с гол на Елиаш да Силва, паднал след абсурдни рикошети.

Черешката на тортата безспорно обаче бе дербито между Лудогорец и ЦСКА в Борисовата градина, което продължи негативната традиция на „червените“ срещу разградчани в елита. Александър Тунчев и Фабио Ешпиньо се разписаха за 1:1, но мачът ще остане в спомените ни повече с грозните сцени и съдийството на Таско Тасков. Само до почивката реферът вдигна червени картони на Върджил Мисиджан и Маркиньос, но това само изостри страстите и след мача и в двата лагера имаха своите претенции. Феновете на „армейците“ пък замеряха с камъни Фабио Ешпиньо след изравнителния гол, докато португалецът пък си позволи неприличен жест към треньорския щаб на ЦСКА.