След като вчера започнахме с обзора на миналия сезон в А група, днес продължаваме с най-важните моменти от месец октомври. Изненадващи резултати, съмнения за уредени мачове, и сурови санкции допълниха пъстрата картинка в шампионата в десетия месец от годината.

ЦСКА продължи с безапелационното си представяне и записа нова победа, макар и минимална, над единствения тим, който не бе срещал до този момент – Ботев Пловдив. Не така обаче стояха нещата в „синия“ лагер, където Левски направи второ равенство от началото на сезона като гост на новака Марек Дупница.

Шампионът Лудогорец също продължи с неубедителните си изяви, и след загубите от Левски и Реал Мадрид в Шампионската лига, „орлите“ направиха безлично 0:0 срещу Славия.

Бойкият тим на Берое записа първи успех над Локомотив София в столицата от далечната 1991 година само, за да затвърдят отличните впечатления от началото на сезона. Това бе шеста победа за тима на Петър Хубчев от началото на кампанията, а с нея старозагорци ясно показаха, че ще бъдат фактор в битката за челните места през май.

В края на месец октомври ЦСКА загуби първи точки пред своя публика, след като не успя да победи Славия и двубоят завърши при 0:0. След последния съдийски сигнал защитникът на „червените“ Тончи Кукоч се забърка в скандал с вратаря на „белите“ Георги Петков, който му донесе сурова санкция от три мача.

Малко по-рано пък Марек Дупница бе солено глобен и предупреден от Българския футболен съюз след сигнали за уредени мачове в шампионата. Седмица по-късно дупничани паднаха от шампиона Лудогорец, а двубоят отново предизвика редица коментари.

В крайна сметка след изиграните 14 кръга от началото на шампионата, ЦСКА продължаваше да окупира върха в А група, следван от Лудогорец, който се откъсна от преследвачите Берое и Левски.

В специалното видео може да видите всички най-интересни моменти от случилото се в българския шампионат през октомври 2014 година.