Левски посреща Славия от 18 часа в мач от 35-я кръг на А група, като начело на „сините“ отново ще дебютира треньорът Люпко Петрович.

Тимът на Левски ще приеме „белите“ като втори във временното класиране с 56 точки в актива си, а Славия е четвърти с 43 точки. Двубоят е от изключителна важност в битката за участие в евротурнирите, в която „белите“ са замесени заедно с Берое и Локомотив Пловдив.

Старозагорци са трети с 47 точки, а Локо Пловдив е с 43, колкото има и Славия, но на петото място в подреждането.

При оставащи два кръга до края на сезона четвъртото място може да отвори пък към евротурнирите, само в случай че ЦСКА спечели Купата на България срещу Монтана.

Мачът между Левски и Славия e на стадион „Георги Аспарухов" и ще може да го проследите в сайта Gong.bg, да го гледате в Gong Play и в ефира на Diema Sport, както и да слушате и на честотите на Дарик радио. 

Защитникът на Левски Сърджан Лукин, който лекуваше контузия, вече е възстановен и ще може помогне на „сините“ в сблъсъка със Славия. В групата на Левски е и Франсис Нар, който през седмицата имаше проблем с дясната ръка и му бе извършена интервенция.

Люпко Петрович включи в състава и двама от младите футболисти на тима - Галин Ташев, който попадаше в групата и на Стойчо Стоев, както и големият талант Станислав Иванов.

И двамата съименици в Левски - Сашо Александров и Александър Александров са наказани и няма да вземат участие в мача. Това се отнася и за Божидар Краев и Борислав Цонев, които са с младежкия национален отбор на турнира в Тулон. 

В лагера на Славия наказан е Диего Фераресо, а възстановен - Сердер Сердеров.