В мач от 23-ия кръг на А група тимовете на Берое и Черно море завършиха наравно 0:0, а мачът беше под №100 на вратаря на гостите Георги Китанов.

В 6-ата минута центриране от лявата зона по атаката на Берое можеше да се превърне в автогол. Кълбото нацели Венков в гушата, но Китанов внимаваше и улови топката.

Спас Делев пропусна отличен шанс да открие резултата в 23-ата минута, но Китанов отново се справи със ситуацията. В рамките на седем минути между 26-ата и 33-ата минута Бакари получи два жълти картона и остави съотборниците си в намален състав. За втория картон съдията Кабаков малко се попрестара.

В 34-ата минута флага за засада спря атака на Веско Пенев от Берое.

След почивката вместо домакините да бъдат господари на терена играта се затлачи. В последните петнадесетина минути беройци се активизираха и тръгнаха напред в търсене на попадение. Удари на Зехиров, Делев и Сърмов не намериха целта или бяха спирани от отлични изяви на Китанов.

За Черно море Романов пропусна от изгодна ситуация в 77-ата минута, а смените на наставника на Черно море Никола Спасов бяха офанзивни и на терена се появиха Райков и Паланков. В добавеното време на двубоя Китанов спаси опасен шут на Божилов.

В крайна сметка след 90-те минути двата тима не налучкаха пътя към вратите и взеха по 1 точка. След нея Берое има 35 точки, колкото имат Левски и Славия, но старозагорци са с най-лоши показатели, а Черно море е с 26 на петото място.  


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS