Наставникът на Черно море Никола Спасов заяви, че неговият тим е спечелил една точка с нулевото реми срещу Берое в Стара Загора предвид факта, че още през първото полувреме Бакари бе изгонен за два жълти картона.

Още в 33-ата минута на мача от 23-ия кръг нападателят на „моряците“ пое към съблекалнята и дори тогава Спасов имаше доста забележки към съдийството.

„Наистина не бях съгласен с червения картон, съдията (Георги Кабаков – б.р.) показа много лесни жълти картони и в двете посоки – и в наша вреда, и във вреда на Берое. Показа няколко пресилени картони. Естествено, нашите бяха повече и не ми беше приятно. Мисля, че по никакъв друг начин не повлия на мача, но при едни равностойни отбори на чужд терен и с човек по-малко за толкова дълго време се играе много трудно“, коментира треньорът на варненци.

„Не започнахме добре. Исках по-напред да ги пресираме. Не се получи кой знае каква игра. Не бяхме уверени. Това е следствие от загубата срещу Левски във Варна. Имаме нови играчи, трябва време, за да изработим по-добър механизъм. Положителното бяха духът и себераздаването след червения картон. Всички издържаха, помагаха си – така се създава отбор. Бях доста спокоен въпреки терена, на който играхме, и съперника. В крайна сметка ще е нужно време. Не сме отбор с кой знае какви силни футболисти, но като колектив ще бъдем силни в идните кръгове.“

„Всичко това го видях и в първите два мача – и срещу Славия в София, и срещу Левски после. Имаме доста нови и няма синхрон в отбора. Може би се отрази това, че не играхме срещу силни отбори в подготовката. Тогава играхме срещу доста посредствени тимове. Затова никой – и аз, и играчите – нямаше реална самопреценка за ситуацията.“

„Тея момчета, които имаме, ми дават гаранция, че можем да направим по-добра пролет в сравнение с есента. Тепърва ни предстоят победи, това е едно на ръка. Този мач ще ни даде по-високо самочувствие. Головете идват от само себе си. Ще вкараме тогава, когато играем по-добре. Монтана имат балансиран отбор през пролетта, Ботев Пловдив – също, Локомотив Пловдив също има добри играчи. Така че не съм съгласен за лесната програма. Хубавото днес е спечелената точка. Лошото е, че преките противници също печелят точки, но нека оставим сметките за накрая“, добави Спасов.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS