Наставникът на Монтана Емил Велев отдаде поражението на тима си от Локомотив Пловдив на късата скамейка и множеството проблеми със състава преди този мач. Момчетата на Кокала паднаха с 0:2 и не можаха да изпреварят, макар и временно, прекия си конкурент за осмата позиция Пирин. 

"Бяхме без половината отбор, постарахме се да играем футбол, но в последната фаза не си повярвахме. Имахме доста ситуации, при които ако бяхме по-концентрирани, щяхме да вкараме. Може би в един момент момчетата се притесниха, защото Локомотив е в добра форма", заяви Велев пред Diema Sport. 

"В началото имахме хубава възможност, можеше да станат и по-хубави неща. Това е положението засега, надявам се за другите мачове да влязат повече момчета в групата. Само Иван Михов е контузен за повече време." 

"Едно избиване на нашия вратар, не можа да избие хубаво и падна топката на Гъргоров, за да стане резултатът 2:0. Скамейката ни беше къса, нямахме варианти. Йордан Тодоров игра на непривична позиция. Като цяло не можахме да упражним натиск, особено след техния гол", добави Кокала.

Следващият мач на тима му е пряката битка за спасение от плейофа срещу Пирин на "Огоста". Наставникът се надява в тази битка да разчита на повече от играчите си и там те да покажат качествата си.  

"В следващия мач ще се надяваме да изглеждаме по-добре. За разлика от треньора на Пирин, те въобще не ме интересуват. Дали Левски ще играе или няма да играе, никой не може да каже. Ако бием другата седмица, нещата ще се завържат. Има още малко мачове до края и дано другата седмица бием и се поздравим с успех", сподели Велев.

Накрая той коментира и изказването на наставника на Пирин Наджи Шенсой, който намекна за несериозна игра на Черно море в предишния мач на тима срещу Монтана, загубен с 2:3.  

"Можем да кажем и за Черно море като игра в Благоевград, паднаха с 0:4. Въобще не ме интересува този специалист. Има време до другия петък, ще трябва да се подготвим добре и да атакуваме. Нямахме увереност днес, дано на "Огоста" играем по-освободено и да бием Пирин", сподели Велев.