Вдовицата на най-голямата легенда на Левски Георги Аспарухов-Гунди - Величка Маркова - или синът му Андрей, ще стане първият акционер при дарителската кампания с акциите на Левски. Това обяви новоизбраният председател на Тръст Синя България Васил Колев. 

И двамата са членове на организацията, а символичният жест по придобиването на акциите ще стане след официалното им пускане другата седмица. Те ще придобият пакет за 100 лв. 

"Най-важното е да затвърдим позициите и да управляваме в Левски с отговорност и с идеи за излизане от кризата. Искаме да организираме по-добро структуриране на клуба. Но най-първата задача е свързана с акциите." 

"Искаме да се включим възможно най-рано, за да сме максимално ефективни и второ да помогнем да се организира възможно най-бързо, за да може до 24 май, до 101-ия рожден ден на клуба, да имаме една максимално раздробена собственост."

"Това ще донесе доста повече позитиви. Тръстът ще открие дарителската кампания със символичната покупка на 100 акции, които ще искаме да се запишат на името на Величка Маркова, вдовицата на Георги Аспарухов, или на сина му Андрей Аспарухов. Това е чисто символичен жест." 

"Смятаме, че те са наследниците на човека, който най-много заслужава да е собственик на Левски. Надявам се това да доведе до един ентусиазъм. Просто трябва чисто логистично да видим на кого от двамата да го прехвърлим", сподели Колев. 

Той говори и за предстоящите планове пред организацията в момента. От тръста се очаква тепърва да работи по много различни проекти и Колев се чуди на кой от тях да даде приоритет в момента. 

"Това, което трябва да се случи до шест месеца в Левски, на първо място, е маркетингът. Трябва да назначим и мениджър, което е много важна работа. Остава и идеята баскетболният клуб да бъде придобит от футболния, което се надяваме да консолидира общността. Има много неща, не знам от кое по-напред да започнем." 

"Най-изненадващото за мен е големият интерес. Само за последните дни имаме 300 нови членове. И това стана само в последните дни след обявяването на инициативата за дарителската кампания с акциите. Явно хората повярваха, че нещата могат и да се получат." 

"На теория едва ли ще стане скоро тръстът да вземе 51%. Аз се надявам на конфигурация 2-3-4 по-големи акционери да вземат дял от по няколко милиона. Дребни акционери множество и тръстът вече в зависимост от това дали ще можем да изпълним ангажимента с 15-те процента." 

"Но това вече ще е сблъсък на концепции в едно нормално акционерно дружество. И този, който има най-добра концепция, ще опита да привлече другите към себе си на Общото събрание. В един момент може да се случи така, че да привлечем и Тодор Батков на наша страна, в зависимост от концепцията ни", сподели още Колев.