Помощник-треньорът на Монтана Иво Тренчев забеляза тревожни тенденции в играта на своя тим при загубата с 0:4 от Черно море в 15-ия кръг на А група.

Новакът в елита претърпя тежкото поражение у дома, като то бе изковано в рамките на 5 минути – между 62-ата и 67-ата, когато варненци вкараха три бързи гола.

След края на мача старши треньорът на Монтана Ферари Спасов прати своя асистент да го замести за традиционното блиц-интервю, а Тренчев беше доста откровен в отговорите си.

„Не очаквахме такъв разгром. Бяхме готови, знаехме, че този мач е много важен за нас. До 60-ата минута стояхме доста добре и като агресия. Просто нямам обяснение как за 4 минути ни вкараха три гола. Елемантарни голове допускаме и това е причината. Страдаме и в предни позиции, където в последните мачове трудно създаваме ситуации“, каза асистентът на Спасов.

„В отбрана сме най-млади като единици, днес само Йордан Тодоров беше от по-опитните и игра като десен бек. Нашият отбор е млад. Имаме и опитни единици, но случилото се не е нещо ново. И преди като ни отбележат гол, навеждаме глави. Не се приема леко. След първия гол се получи тотална дезорганизация. Ще трябва да се анализира това по-късно“, каза Тренчев.

„Новаците, идващи от Б група, изпитват трудности. Никой не може да влезе в серия, освен първите три отбора. Знаем нашето място – целта е да се оцелее. Борбата ще е между нас и Пирин, няма какво да се лъжем“, добави той.