Четвъртото и последно за сезона дерби на Пловдив – Локомотив – Ботев. Трети различен сблъсък на треньорската скамейка. На два пъти един срещу друг бяха Ермин Шиляк и Христо Колев. После дебютът си в битката между Локо и Ботев записа Николай Костов, при това с домакински успех. Ред е фолклорът на противопоставянето между „смърфовете“ и „канарчетата“ да приветства и още един наставник – Илиан Илиев.

Локомотив Пловдив посреща Ботев в неделя, 24 април, от 17.30 часа. Може да я проследите в сайта Gong.bg, на Gong Play, в ефира на Diema Sport 2, както и на честотите на Дарик радио

„Три-четири кръга ми говорихте за дербито. Да видим дали е толкова страшно. Хубаво е да победиш за самочувствие и за публиката. Важно е ние треньорите да бъде по-хладнокръвни и спокойни, тъй като не трябва да се внася напрежение сред футболистите“, коментира Илиан Илиев.

„Ако 2:5 е подем, не знам за какви подеми говорите. Извинението бе червеният картон. Червен картон, но пет гола са си доста голяма тежест. Ние също играхме с червен картон цяло полувреме срещу Лудогорец, но даже не допуснахме гол“, сподели Николай Костов.