Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров изрази увереност, че новите мажоритарни собственици на "червените" от семействата Манджукови и Инджови няма да се откажат от издръжката на отбора и не става дума за фалит на клуба. 

Според него, все пак дори да има такава минимална вероятност, не вярва да се стигне до там и ЦСКА ще продължи в нормален ход занапред. 

"Не знам кой е говорил за фалити, това са журналистически интерпретации. Вървят си нещата по план. Няма официален одит, както смятате, че има. Има вътрешен одит, който се прави от новите мажоритарни собственици." 

"Ние сме направили разчетите до края на първенството, надявам се средствата до тогава да са осигурени. След това вече ще се разчертава новият бюджет за новия сезон. Парите би трябвало да дойдат от мажоритарните собственици, но точни суми няма да казвам." 

"Дали Манджуков и Инджов ще се откажат от ЦСКА? А шанс Кирил Домусчиев да се откаже от Лудогорец също има, нали? Нормално е винаги да има всякакви шансове, но не ми се вярва. Те са отговорни хора, така че не ми се вярва да направят такава крачка", сподели Тодоров.

Той отрече информациите от някои медии, че са залагани базата и стадионът на "червените", за да се обезпечат задълженията към НАП, които бяха пречка към лиценза на клуба за новия сезон.  

"Базата на ЦСКА не е залагана, защото не е наша. Напоследък около 80% от информациите са абсолютни глупости и спекулации. Съжалявам, че го казвам, но е така. Това е просто невъзможно. Как можем да заложим "Българска армия", след като не е наша собственост. Аз може да искам и НДК да заложим така. Нямаме договор за концесия, за да го залагаме."

"Ако нещата, които сме набелязали като бюджет до края на сезона, се спазят и се осигурят парите, играчите ще си получат заплатите без проблеми", сподели Тодоров.

Той говори и за спортно-техническия спад в тима и серията от шест поредни мача без победа, заради която Лудогорец се откъсна на върха на класирането с шест точки преднина пред "червените". 

"Може би цялата тази говорилня се отразява психологически на футболистите. Но и ние може би имаме вина, че допуснахме да се стигне до такова положение и да повлияе на отбора по такъв начин." 

"Не мога да си отговоря какво се случи и къде се счупиха нещата, за да се получат такива спортно-технически резултати. Тези "интернет-герои", както бяха наречени, през есента бяха на първо място. Съставът е същият, даже с нови попълнения."

"Би трябвало да продължат да са на върха и във форма, при положение, че се направиха и пълноценни подготовки. Тепърва трябва да се анализира и от спортни специалисти къде е проблемът. Те нямат в договорите санкции за лоши резултати", сподели още Тодоров