Новото попълнение на Берое Георги Сърмов най-после получи забавената си жълта карта, като се оказа, че проблемите са били създавани от бившия му клуб и от румънската федерация. Сега обаче всичко е наред и той ще може да е на линия за мача със Славия.

"За моя голяма радост вече всичко е наред, картотекиран съм и вече ще мога да играя. Забавянето е от страна на бившия ми румънски клуб и на местната федерация, защото имаме спор с тях. Аз лично го очаквах, но важното е, че нещата се случиха и вече всичко е наред", сподели Сърмов пред Diema Sport за предаването "Преди кръга" и сподели как е бил приет от новите си съотборници.

"Доста добре бях приет, всичко вече както трябва. Доста от момчетата ги познавах отпреди, все пак доста време съм играл в България преди това", сподели още Сърмов.

Той коментира и очакванията си за предстоящия мач със Славия. Според него, беройци са се подготвили подобаващо за битката с "белите".

"Очаквам да победим Славия, ще се подготвим максимално добре за тази среща. Славия е доста добър отбор, с доста промени в последно време. Надявам се да се получи добър мач и ние да излезем победители", добави Сърмов.

След развръзките от първите пролетни мачове, старозагорци излязоха втори в класирането и са най-близо до лидера Лудогорец. Според халфа обаче, те не са единственият преследвач на шампионите.

"Има и други отбори близо до Лудогорец. Доста се говори, че Левски е в спора за титлата, но и ние имаме своите шансове. Колкото и клиширано да звучи, нека си играем мач за мач, пък ще видим накрая какво ще стане. Както и на мен, така и на всички останали очакванията ни са да сме по-напред, така ще е добре за целия отбор", сподели Сърмов, който после коментира и физическото си състояние и конкуренцията в отбора.

"Чувствам се добре, физически съм добре, а това е важно за мен, защото миналата година ми направиха операция. Направих доста добра подготовка, играх във всички мачове, чувствам се много силен. Където и да съм играл, винаги е имало силни играчи и конкуренция. Мисля, че до момента съм се справял. Все пак сме един отбор и преследваме едни цели", сподели още Сърмов.

Накрая той говори и за предстоящия празник за 100-годишнината на Берое. Той вече посрещна вековния юбилей на Левски, а сега ще го направи и в Стара Загора.

"Стогодишнината е страхотен празник. Аз вече имах възможност да съм част от едно такова събитие на друго място и това ще е страхотно изживяване за феновете. Само поздравления за тях и се надявам да се получи един добър празник", завърши Сърмов.