Наставникът на Левски Стойчо Стоев похвали играта на отбора си при най-изразителната му победа от началото на сезона. "Сините" надделяха с 5:1 над Черно море и показаха доста настроение в играта си. 

"Нормално е, след като победиш Черно море да си доволен, те са сериозен отбор и срещу тях винаги трудно се играе. Хубавото е, че имаше настроение, въпреки че почнахме малко лежерно. Допуснахме бързо изравняване, а имахме ситуации, при които лесно можехме да вкараме, но не го направихме", сподели Стоев пред Diema Sport. 

"Хубавото е, че второто полувреме създадохме положения и ги вкарахме. Радвам се, че победихме. Стремяхме се да пресираме още в тяхната половина, както всеки път правим. Но понякога се получава, понякога не. Харесва ми, че сме отбор. Нямаме звезди, а сплав от футболисти, които си помагат. Така изглеждаме сериозен отбор", добави треньорът.

Той коментира и представянето на героя в мача Венци Христов, който реализира хеттрик. Нападателят беше пред смяна, но се разписа за 3:1, а после остана на терена, за да оформи постижението си и чак тогава беше заменен.  

"Точно преди втория гол на Христов имах идея да го сменя, но точно преди смяната вкара и го оставих да играе. Играеше добре, а много време не му вървеше. Но хубавото е, че вкара и го смених да обере овациите на публиката", сподели Стоев, след което коментира представянето на автора на първия гол Божидар Краев. 

"Най-лесното е да убиеш един млад футболист след невзрачни игри и да го извадиш от състава. Това можеше да рефлектира върху предстоящото му представяне. Хубавото е, че сега вкара гол, но се поизмори и го смених", заяви Стоев и говори за представянето на Максимилиан Карнер, за когото това беше дебют в официален мач за тази година. 

"Карнер не е играл сериозни мачове от началото на подготовката, затова имах притеснения за него. В течение на мача обаче подобри играта си. В един момент защитата ни беше прекалено назад и затова им подвиквах да се изтеглят. Това позволяваше на Черно море да са по-активни и затова им дадох напътствия на почивката", заяви Стоев.

Накрая той коментира и ситуацията с испанския ас Мигел Бедоя, чийто договор изтича в края на сезона, но засега няма отговор на предложението дали ще поднови контракта си. Стоев смята, че всичко е в ръцете на футболиста.  

"Общо взето, всичко около Бедоя е в ръцете и главата му. Аз като треньор и цялото ръководство искаме да остане. Надяваме се да стигнем до положителен резултат в преговорите си с него", завърши Стоев.