Старши треньорът Левски Стойчо Стоев изрази увереност, че след успеха над Берое, „сините“ са осигурили второто си място в крайното класиране. Дербито на „Герена“ бе със сериозен залог именно за втората позиция, а благодарение на нападателя Венцислав Христов, домакините изковаха ценния успех с 1:0. Бившият футболист на Берое се разписа от дузпа.

"Залогът беше голям и за двата отбора и затова беше нервен мача. При една победа се откъсвахме с комфортен аванс, докато при друг развой, Берое ни настигаше. Именно затова се получи нервен мач. Липсата на публика също оказа своето влияние. Надявам се за в бъдеще да няма такива мачове без публика. Дали ще спадне напрежението, времето ще покаже. Не мога да ви кажа. Важно е футболистите да имат малко повече спокойствие, за да могат да реализират това, което притежават като умения. Надявам се занапред да не излизаме с такова напрежение в главата, което се отразява и на краката. Те имат нужните качества. Когато един футболист е спокоен може да се изрази в добра светлина за себе си и отбора", коментира Стойчо Стоев.

Наставникът на "сините" не пожела да коментира положението при дузпата, с която Левски спечели двубоя.

"Трудно ми е да кажа как съм видял ситуацията с дузпата. Каквото и да кажа, няма да прозвучи коректно. Не съм аз човекът, който да дава оценки, тъй като съм треньор на единия от отборите. Никога не съм коментирал съдиите, така ще направя и днес. Коментирайте го вие положението. Оставям на вас или на гостите в студиото. Ние постоянно сме заедно с Георги Иванов. Нормално е, влязохме в съблекалнята, поздравихме момчетата. Берое е труден отбор в българското първенство. Хубаво е, че реализирахме едно от положенията. Имахме и други добри възможности."

Стоев засегна и темата за своето бъдеще, въпреки че с рекациите си ясно покаже, че не желая да я коментира: "Има ли смисъл да се доказвам? От вчера ли съм треньор? Не съм на 30 години. Самият брой мачове, който имам в А група показват, че може би имам нужния опит. Дайте да говорим за това, което се случи днес. За моя контракт ще отговоря по-натам. Ние никога не се подлагали на съмнение второто място. Говоря за мен и треньорския щаб. Медиите подложиха второто ни място под съмнение."