Левски взе важна победа в битката си за място в Европа. "Сините" надделяха с 1:0 пред празните трибуни на "Георги Аспарухов" над прекия си конкурент Берое в мач, който предложи предимно битка и здрави единоборства. 

Единственото попадение дойде от дузпа в продължението на първата част. Точен беше бившият играч на старозагорци Венци Христов, а тя беше дадена за нарушение срещу Божидар Краев. Но ситуацията беше доста спорна, а гостите дълго оспорваха решението на съдиите Станислав Тодоров и Никола Попов. 

Здравата битка след почивката доведе и до два червени картона в заключителните минути, но това не се отрази на резултата. Изгонени бяха Мехди Бурабия от Левски за удар без топка в 71-та минута, а десет след това Веселин Пенев от Берое също се прибра по-рано под душовете заради фаул в атака. 

Двата тима направиха доста оспорвана първа част, в която обаче властваше предимно борбата, а чистите положения бяха твърде малко. Играчите бяха наясно, че не трябва да изпускат центъра на терена и затова концентрираха усилията си там. 

Ударите бяха малко, а тимовете се опитваха да стрелят предимно от дистанция. Освен това те разчитаха и на центрирания, които обаче бяха лесна плячка за противниковите отбрани и вратарите. 

За "сините" най-активни бяха Венци Христов и Франсис Нар, като подаванията им в наказателното поле не намираха адресатите си и гостите се справяха. Веднъж Христов се измъкна зад защитата на бившия си тим, но в последния момент беше спрян от младия Емин Ахмед. 

Беройци дебнеха своите шансове на контраатаки, но преди почивката те бяха твърде малко. Далечните удари не затрудняваха Боян Йоргачевич, но все пак те бяха често употребявано оръжие срещу него. 

Първият точен удар в очертанията на вратата на сърбина беше отправен от Елиаш в 28-та минута, но стражът се намеси подобаващо и улови без проблеми топката. Веднага след това Нар се озова пред противниковата врата, но подаде слабо и опасността беше спряна. 

В 31-та минута цели трима играчи на Берое се озоваха на земята заради удари в главите. Елиаш и Евертон Джилио-Том се сблъскаха при борба за висока топка, като след превръзки на главите, продължиха в мача. Не така обаче беше с Венци Василев, който отнесе шут в главата от Мигел Бедоя и се наложи да бъде сменен. 

Така мачът вървеше в руслото на здравата битка без много положения, за да се стигне до продължението на първата част. Тогава Божидар Краев беше изпуснат зад защитата и стреля над излезлия да го пресрещне вратар Макенджиев. Топката летеше в аут, но реферите прецениха, че влизането на стража на старозагорци е заслужавало да бъде дадена дузпа. От 11-те метра Венци Христов не сбърка и даде преднина на тима си. 

Това направи втората част още по-биткаджийска и здравите влизания отново преобладаваха. Постепенно "сините" се прибраха в защита и разчитаха на контраатаки. Но пък и натискът на Берое не беше толкова масиран. 

Най-чистото положение пред старозагорци се откри в 67-та минута. Тогава Исмаил Иса беше забравен в наказателното поле при един пробив отляво и беше оставен спокойно да стреля с глава. За късмет на левскарите обаче топката мина в аут на няколко сантиметра. 

Малко след това дойде и най-глупавата постъпка в мача. Мехди Бурабия в 71-та минута ритна без топка на тъча падналия Неманя Милисавлевич и беше изгонен. Така "сините" бяха подложени на масиран натиск в последните минути, след като останаха с човек по-малко. 

Старозагорци се втурнаха напред и Иса и Делев имаха доста хубави възможности, но ги пропиляваха една след друга с лека ръка. Най-чисто беше положението пред бившия играч на ЦСКА в 78-та минута, когато след центриране на Милисавлевич и увисване на вратаря Йоргачевич, той се озова сам срещу вратата, но ударът му с глава излезе в аут. 

Берое обаче не стоя дълго с човек повече. След много глупав фаул в атака на Веселин Пенев в 81-та минута, той си изпроси втори жълт картон и така на терена останаха по десетима души до края на двубоя. 

Това позволи на "сините" да погледнат малко повече напред и при една контра можеше да се стигне до втори гол. В 84-та минута Нар се измъкна и намери Прохазка в наказателното поле, който продължи вдясно към Ради Цонев, но младокът стреля несериозно в аут от близка дистанция. 

Гостите обаче не се отказаха до последния момент и търсеха своите шансове. Такъв се откри пред Исмаил Иса в 88-та минута, когато се откъсна пред наказателното поле, но ударът му мина над вратата. В продължението пък Спас Делев можеше да стреля хубаво от пряк свободен удар, но вместо това прати топката в облаците. 

Но в крайна сметка това се оказа всичко в мача и повече голове не паднаха и Левски се поздрави с трите точки. Благодарение на тях "сините" имат вече 43 и се откъснаха именно от Берое, който вече е със седем по-малко. 

Левски: Боян Йоргачевич, Веселин Минев, Георги Костадинов, Сърджан Лукин, Александър Др. Александров, Франсис Нар, Мехди Бурабия, Роман Прохазка, Божидар Краев, Мигел Бедоя, Венцислав Христов;

Резерви: Димитър Шейтанов, Мики Орачев, Максимилиан Карнер, Галин Ташев, Борислав Цонев, Радослав Цонев, Бабатунде Адениджи;

Берое: Благой Макенджиев, Веселин Пенев, Иво Иванов, Венцислав Василев, Игор Джоман, Евртон Джилио-Том, Емин Ахмед, Елиаш, Спас Делев, Атанас Зехиров, Неманя Милисавлевич;

Резерви: Илко Пиргов, Георги Динков, Илия Миланов, Владимир Зафиров, Георги Сърмов, Исмаил Иса, Станислав Костов.