Наставникът на Левски Стойчо Стоев отчете, че отборът му е играл с доста по-голямо напрежение от необходимото при успеха с 3:1 над Пирин в 25-ия кръг на А група.

„Сините“ за първи път победиха благоевградчани през настощия шампионат, като трябваше да правят пълен обрат. За него играчите получиха похвали от своя треньор, който се надява успехът да успокои съблекалнята в известна степен.

„Труден мач, ние го знаехме от гледна точка на това, че, първо, при нас се създаде доста напрежение около и в самия отбор като следствие на някои неудачни резултати. Имаше притеснение във футболистите, видя се на терена, че допуснаха някои грешки, но се стараха. Второто беше да не допуснем гол във вратата си. Повлия и ситуацията около Бурабиа и Ради Цонев, които не успяха да тренират пълноценно и бяха уморени. Затова изпуснахме средата на терена през второто полувреме. Хубавото е, че през тогава използвахме една ситуация, за да се успокоим“, каза Стоев.

„По принцип не е хубаво да даваме инициативата, но такава е ситуацията, че нямам други вътрешни халфове. Ради Цонев и Бурабиа играха на инжекции, трябваше да стиснат зъби.“

„Знам какви са проблемите в отбора, те не са малко. Беше важно да реализираме ситуациите, които ни се открият. Има мачове, в които е по-важно да победиш, отколкото да покажеш определена игра. Този е точно такъв.“

„Трудно е да кажа дали победата ще е повратна точка, но едно е сигурно – напрежението в известна степен ще изчезне от играчите. Когато си под напрежение, някои от качествата ти изчезват. Надявам се те да станат по-уверени в действията си, за да могат с по-голяма лекота да побеждават. Всеки мач си има стойност, някаква важност. Важното е напрежението да не бъде повече от необходимото. Този ранен гол може би допълнително им натежа в краката и главите, но е радващо, че футболистите се справиха със ситуацията“, завърши треньорът на Левски.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS